Totalul afișărilor de pagină

Se afișează postările cu eticheta sapun natural. Afișați toate postările
Se afișează postările cu eticheta sapun natural. Afișați toate postările

4 septembrie 2016

Noi sortimente de sapun:Karite Silk

  Cred ca au trecut mai bine de 3 ani de cand nu am mai incercat o noua reteta de sapun,Cu experienta multor(chiar a foooarte multor) loturi de sapun turnate,am pregatit o reteta premium,cu care sa va puteti delecta.

  Karite Silk are foarte putine ingrediente ,insa cu totul aparte si  de o calitate exceptionala : 90% unt de shea nerafinat,handkrafted,fibre de matase naturala hidrolizate,ulei de ricin,ulei virgin din nuca de cocos,apa proaspata de izvor,ulei esential de ylang ylang si may chang.
 Ce il face deosebit este procentul foarte mare de unt de shea,practic este unt de shea saponificat imbogatit cu proteine din matase.Senzatia este absolut incredibila,de o moliciune si o finete rar intalnite la un sapun.Formeaza o spuma extrem de cremoasa ,fina si catifeata.

Untul de shea este compus în principal din acid palmitic, acid stearic, acid oleic, linoleic și dintr-o fracțiune nesaponificabilă intr-un procent ridicat,pana la 16% ,ce ramane libera in sapun si  îi confera proprietati hidratante și emoliente de exceptie. Conține vitaminele A, D, E și F, fitosteroli,alantoina, antioxidanți ,acid cinamic.
Untul de shea, sau untul de karite are proprietati exceptionale in vindecarea ,mentinerea sanatatii si tineretii pielii: este antiinflamator datorita continutului in acid oleic si esteri ai acidului cinnamic, calmează iritaţiile,  reduce roşeaţa,hrăneşte pielea în profunzime și menține nivelul optim de hidratare  datorita polifenolilor, este regenerator cutanat, epitelizant, facilitează cicatrizarea,antibacterian ,protejează pielea de factorii externi . Este un produs antiaging de exceptie,este antioxidant,protejeaza impotriva radicalilor liberi responsabili de imbatranirea pielii,favorizeaza regenerarea celulara si producerea nturala de collagen.

 Proteinele din matase contin 28 de aminoacizi printre care, glycina, alanina, serina, tyrosina, de o importanta deosebita in ingrijirea pielii . Acestia stimuleaza formarea colegenului, confera elasticitate si previn deshidratarea  pielii .Confera produselor in care sunt  incorporate o tusa inconfundabila, matasoasa, fina si satinata.

Rasfat pur pentru toate tipurile de piele.

28 februarie 2015

Sulphur-sapun cu sulf

Daca ai acneee sau alte probleme ale pelii ,probabil ca esti deja familiarizat cu sapunul cu sulf. Majoritatea sapunurilor cu sulf din comert, au in compozitie o cantitate enorma de sulf ce usuca pielea excesiv si o irita.
Sulphur by Lavandine este altceva.Are in compozitie o cantitate rezonabila de sulf in sinergie cu alte ingrediente minunate pentru pielea cu probleme.
Poate fi folosit pentru acnee in special,pentru pielea afectata de psoriazis,eczema,ten cu multe puncte negre,ten gras ca si sapun de intretinere,ten normal macar o data de doua ori pe saptamana pentru un efect antiseptic puternic.
Poate fi folosit si pentru par,ca si sampon solid, in dermatita seboreica.
Ingrediente:uleiuri saponificate din masline, cocos si unt de cacao,ulei de neem,unt de shea,extract din pau d`arco,sulf coloidal,decoct concentrat din pau d`Arco,ulei de reicin,ulei esential de tea tree,oregano,lavanda.
   
   Sulful este un mineral natural nemetalic ce se regaseste din abundenta in natura in apropierea vulcanilor si a apelor termale.Cunoscut si sub numele de pucioasa,are un miros inconfundabil,usor neplacut insa beneficiile maxime ce le aduce pielii acneice,grase,face din sulf un ingredient de prima linie in tratarea acestor afectiuni.
Sulful este un tratament natural si foarte popular in tratarea acneii dar nu numai,ameliroeaza si dermatita seboreica, scabia,rosaceea,eczema,psoriazisul.Este antiseptic,antimicrobian,antifungic.De asemenea este keratolitic,prin eliminarea celulelor moarte de la suprafata pielii exfoliaza usor,ajutand la formarea de noi celule,desfunda porii.
Ajuta la reglarea secretiei de sebum.Desi are un miros intens,neplacut,ajuta la dezodorizarea pileii prin distrugerea bacteriilor ce cauzeaza mirosurile neplacute.
 

Proprietatile antimicotice si antifungice ale scoartei copacului Pau d`Arco sunt cu totul deosebite,inhiba cresterea multor specii de ciuperci microscopice, inclusiv a celor vaginale (candida, tricofiton). Pau d`Arco are proprietati antifungice si antimicotice si antivirale pe care putine plante le au,este folosit pe scara larga la nivel mondial impotriva afectiunilor cauzate de fungi si virusi: : Candida albicans, Schisostoma Mansoni, stafilococ auriu, bacilul subtilis, Escherichia coli, Salmonella typhy si Shigella dysenteriae.Ba chiar si impotriva herpesului al virusului Hiv si cancerului de piele,sustin unele studii.
Uleiul de neem,un ulei polivalent cu o mie de proprietati este folosit pe langa multe altele in tratarea diferitelori infectari cu fungi,virusi si paraziti.Desi inca se studiaza mecanismul prin care acestea sunt distruse prin folosirea preparatelor cu neem,toti cercetatorii au ajuns la aceiasi concluzie,neemul actioneaza benefic in infectiile fungice,candida,herpes,ciuperca piciorului sau piciorul de atlet,tinea versicolor(sau pitiriazis versicolor)diferite infectii fungice ale scalpului.Teste recente efectuate in Germania au demonstrat ca extractele din neem sunt toxice pentru virusul herpetic pe care il distruge,grabind vindecarea rapida a ranilor.
Uleiul de neem are efecte aproape magice asupra afectiunilor cronice ale pielii si care adesea nu raspund la tratamentele clasice:acnee,psoriazis,eczeme mancarimi,zona zoster,herpes,matreata,deferite infecti ale scalpului,se amelioreaza in mod clar prin folosirea constanta preparatelor cu neem.Este antibacterian,cu un spectru larg de actiune impotriva microorganismelor Gram pozitive si Gram negative .
 Untul de shea si untul de cacao,inmoaie putin duritatea sulfului,hidratand pielea  si evita uscarea excesiva.
Uleiul de ricin ajuta la formarea unei spume bogate si catifelate.
Actiunea sulfului si a extractelor din plante este completata de cele trei  uleiuri esentiale folosite pe scara larga impotriva ,uleiul de oregano,cu un continut mare de carvacrol, ulei esential de tea tree si ulei de lavanda.
 Sapunul are un miros pronuntat de sulf.
Daca doriti sa il achizitionati il gasiti in magazinul de pe Breslo.
 
 

27 iulie 2014

Sapunele noi,Sensoria-sampon solid

   De mult timp nu am mai facut o reteta noua da sapun.Desi formularea de creme si lotiuni noi imi dau o satisfactie deosebita,revin din cand in cand la prima dragoste,sapunul.
Foarte multi il contesta dar indubitabil,este cel mai bine vandut sapun din gama:samponul solid.asa ca pe langa cele 4 sortimente deja existente:Rassala,Rasayana,Therapeutic si Henna, se mai adauga unul,Sensoria.
  Este un sampon solid destinat tuturor tipurilor de par dar in special recomandat celor care au diferite probleme la nivelul scalpului:matreata in special,eczeme,dermatita seboreica,mancarimi,diverse infetii cu fungi , psoriazis la nivelul scalpului,etc.
Pe langa efectul principal,de a ameliora afectiunile scalpului,combate eficient caderea parului,previne despicarea,intareste radacina firului de par.


 Ingrediente:
Uleiuri saponificate din masline si cocos,ulei de ricin,extract uleios din pau D`arco,ulei de neem,
ceai concentrat din pau D`arco si frunze de neem,extract uleios de amla ,brahmi si bhringraj,ulei de susan,zinc pyritione,ulei esential de ylang-ylang,salvie si rozmarin.

Proprietatile antimicotice si antifungice ale scoartei copacului Pau d`Arco sunt cu totul deosebite,inhiba cresterea multor specii de ciuperci microscopice. Pau d`Arco are proprietati antifungice , antimicotice si antivirale pe care putine plante le au,este folosit pe scara larga la nivel mondial impotriva afectiunilor cauzate de fungi si virusi: : Candida albicans, Schisostoma Mansoni, stafilococ auriu, bacilul subtilis, Escherichia coli, Salmonella typhy si Shigella dysenteriae.Ba chiar si impotriva herpesului al virusului Hiv si cancerului  de piele,sustin unele studii.
Uleiul de neem,un ulei polivalent cu o mie de proprietati este folosit pe langa multe altele in tratarea diferitelori infectari  cu fungi,virusi si paraziti.Desi inca se studiaza mecanismul prin care acestea sunt distruse prin folosirea preparatelor cu neem,toti cercetatorii au ajuns la aceiasi concluzie,neemul actioneaza benefic in infectiile fungice,candida,herpes,ciuperca piciorului sau piciorul de atlet,tinea versicolor(sau pitiriazis versicolor)diferite infectii fungice ale scalpului. Uleiul de neem are efecte aproape magice asupra afectiunilor cronice ale pielii si care adesea nu raspund la tratamentele clasice:acnee,psoriazis,eczeme mancarimi,zona zoster,herpes,matreata,deferite infecti ale scalpului,se amelioreaza in mod clar prin folosirea constanta  preparatelor cu neem.Este antibacterian,cu  un spectru larg de actiune  impotriva microorganismelor Gram pozitive si Gram negative .
 Uleiul de ricin este de nelipsit intr-un sampon solid,mareste puterea da spumare si combate eficient caderea parului.
Beneficiile uimitoare ale uleiului de amla(emblica officinalis) sunt recunoscute de medicina indiana Ayurvedica de mii de ani.In India, uleiul de amla este unul din cele mai folosite uleiuri pentru ingrijirea parului si scalpului datorita proprietatilor lui extraordinare.Este cunoscut ca fiind unul din cel mai vechi balsam pentru par si are uimitoarea capacitate de a preveni incaruntirea prematura a parului.Stresul si poluarea excesiva duc inevitabil la slabirea foliculilor de par si la caderea lor.Aplicat cu regularitate,uleiul de amla previne caderea parului,ii intareste radacina,previne matreata sau o inlatura odata instalata.
Bacopa monnieri,cunoscuta sub numele de brahmi,este folosit de asemenea la tratarea diferitelor afeciuni cronice ale pielii.Datorita proprietatilor antioxidante,brahmi faciliteaza oxigenarea si hranirea foliculilor de par,intarind radacina.
Uleiul de bhringraj(eclipta alba) ajuta  la cresterea ,regenerarea , fortificarea si ingrosarea firului de par.
Zinc pyritione este un derivat de zinc cu rol antimatreata, antiseboreic,  antibacterian,antifungic.Contribuie la imbunatatirea aspectului parului, prin stimularea cresterii lui, redarea  supletii si luciului, prin imbunatatirea texturii parului care a fost deteriorat fizic sau prin tratament chimic.
Samponul de foloseste asa cum se foloseste in mod obisnuit un sapun pentru piele.Umeziti parul ,masati parul ud cu bara de sampon pana obtineti o spuma abundenta,lasati un minut doua sa actioneze apoi clatiti cu apa calduta din abundenta.
 Pentru rezultate optime,adaugati o lingura-doua de otet in ultima apa de clatire.Acesta regleaza PH-ul si indeparteaza patriculele de sapun ramase in par.
Daca nu va place otetul puteti folosi unul din balsamurile Lavandine,Silk Finish sau Mineral Detox,in functie de tipul de par.




26 decembrie 2012

Neem Cure,Nem Balm

Pentru ca stiu ca asteptati cu nerabdare noile produse cu neem ,de astazi le  puteti gasi in magzin.Desi neem-ul mai este adaugat si in alte sortimente de sapun(sapunul Pau d`Arco,samponul solid Therapeutic,samponul solid Rassala),in Neem Cure este continut in cantitatea cea mai mare.
Neem Cure in doua gramaje 50 si 100 de grame:
Contine:ulei de neem,lapte de capra,unt de shea,uleiuri saponificate din masline si cocos,unt de cacao,ulei de galbenele,ulei esential de melisa,menta si palmarosa.

Cea mai mare pondere dintre ingrediente o are uleiul de neem.Despre uleiul si extractele din neem am mai scris intr-o postare anterioara pe care o gasiti aici.
Neem Cure este un sapun terapeutic,delicat,destinat ingrijirii pielii cu diferite afectiuni.Dar,poate fi folosit pentru orice tip de piele preventiv,pentru a intretine stare de sanatate a pielii.
Uleiul de neem are efecte aproape magice asupra afectiunilor cronice ale pielii si care adesea nu raspund la tratamentele clasice:acnee,psoriazis,eczeme mancarimi,zona zoster,herpes,infectii fungice,matreata,deferite infecti ale scalpului,se amelioreaza in mod clar prin folosirea constanta  preparatelor cu neem.Neemul actioneaza benefic in infectiile fungice,candida,herpes,ciuperca piciorului sau piciorul de atlet,tinea versicolor(sau pitiriazis versicolor)diferite infectii fungice ale scalpului.
Datorita continutului mare de unt de shea,lapte de capra si ulei de galbenele,nu usuca pielea,o mare problema a pielii deja afectate.
Pentru o ingrijire completa,dupa igienizarea cu sapunul Neem Cure,poate fi aplicata crema Neem Balm.

Contine:unt de shea,ulei de neem,extract uleios si extract fluid din pau d`Arco,ulei de galbenele,propolis,ceara de albine,uleiuri esentiale.

Despre proprietatile extractelor din pau d`Arco si neem puteti citi aici si aici.Sunt extracte puternice,unice,ce pot da rezultate spectaculoase in diferite afectiuni ale pielii.Untul de shea impreuna cu uleiul de galbenele calmeaza starea de disconfort si hranesc pielea.
Neem Balm este mai mult un unguent decat o crema,cu o textura mai onctuoasa datorita adaosului de ceara de albine.Poate fi aplicat pe pielea de pe orice portiune corpului in cele mai diverse afectiuni:dermatite,eczeme,psoriazis,zona zoster,herpes,diferite infectii fungice sau micotice,acnee.Poate fi aplicata si pe scalp,ca si masca pentru dermatita seboreica matreata,mancarimi ,iritatii sau alte afectiuni ale scalpului,cu mentiunea ca trebuie indepartata dupa un oarecare timp in care este lasata sa actioneze.Fiind formulata cu uleiuri,trebuie indepartata de pe par prin spalarea cu sampon.Pe oricare alta portiune de piele,se aplica chiar de mai multe ori pe zi ,o cantitate mica si se maseaza usor(acolo unde este posibil) pentru a patrunde in piele.
Unguentul  este ambalat in recipiente de foarte buna calitate,de 50 de ml si este valabila un an de la data prepararii.

24 noiembrie 2012

Uleiul de neem,noul meu ingredient preferat

Recunosc ca mult timp nu am folosit uleiul de neem din cauza mirosului.Probabil din toate uleiurile vegetale folosite in cosmetica sau in medicina naturista,uleiul de neem are cel mai respingator miros.Cumva poate fi acoperit in mica masura daca i se adauga uleiuri esentiale,dar odata aplicat pe piele,mirosul uleiului esential dispare la un moment dat,in timp ce mirosul de neem persista,chiar si a doua zi.
Dar pentru ca are o mie de proprietati,nu il puteam lasa deoparte.Incorporat in sapunuri,mirosul se atenueaza destul de mult si se combina ce celelalte arome.Sapunul rezultat e atat de cremos si de fin incat inconvenientul mirosului dispare.


Arborele de neem este venerat in India.Desi mult timp medicina occidentala a cosiderat virtutile curative atribuite arborelui de neem doar folclor nativ,acum se fac studii intense asupra acestei miraculoase plante.
Scoarta ,semintele,frunzele,fructele si uleiul de neem,toate partile plantei au calitati terapeutice si si sunt folosite in cele mai diverse afectiuni.

  • Afectiuni ale pielii.Uleiul de neem are efecte aproape magice asupra afectiunilor cronice ale pielii si care adesea nu raspund la tratamentele clasice:acnee,psoriazis,eczeme mancarimi,zona zoster,herpes,infectii fungice,matreata,deferite infecti ale scalpului,se amelioreaza in mod clar prin folosirea constanta  preparatelor cu neem.Aplicat extern,nu are reactii adverse.
  • Ingrijirea parului.Aplicat in sampoane ,balsamuri si lotiuni,uleiul de neem trateaza cu succes diferitele afectiuni ale scalpului,matreata si psoriazisul scalpului,dermatita seboreica,caderea masiva a parului,par excesiv de gras.Aplicat local  in infectiile fungice ale unghiei,da rezultate foarte bune si in scurt timp unghia redevine sanatoasa.
  • Ingrijirea pielii.Aplicat pe piele este regenerant,emolient,restaureaza elasticitatea pielii.
  • Ciuperci virusi si paraziti.Desi inca se studiaza mecanismul prin care acestea sunt distruse prin folosirea preparatelor cu neem,toti cercetatorii au ajuns la aceiasi concluzie,neemul actioneaza benefic in infectiile fungice,candida,herpes,ciuperca piciorului sau piciorul de atlet,tinea versicolor(sau pitiriazis versicolor)diferite infectii fungice ale scalpului. Insecticid.Utilizat pe piele,tine la departare toate tipurile de insecte,tantari,purici ,capuse.Este un ingredient nelipsit in sampoanele naturale pentru animalele de companie.In tara de origine este folosit ca si inscticid natural pentru culturi,find eficient pentru mai mult de 200 de daunatori,fiind totl inofensiv pentru mediu,animale,pasari sau om.
  • Herpes.Teste recente efectuate in Germania au demonstrat ca extractele din neem sunt toxice pentru virusul herpetic pe care il distruge,grabind vindecarea rapida a ranilor.
  • Alergii.Neemul are proprietati antihistaminice care ajuta la inhibarea reactiilor alergice,atunci cand este aplicat extern sau consumat intern decoct din frunze.
  • Antibacterian.uleiul din frunze(macerat)sau cel din fructe poseda un spectru larg de actiune antibacteriana impotriva microorganismelor Gram pozitive si Gram negative
  • Ca o curiozitate ,in India este folosit de femei ca si mijloc contraceptiv.Folosit ca si lubrifiant vaginal,se spune ca are eficienta de pana la 100% in prevenirea sarcini.
Folosit intern(doar preparate din frunze scoarta sau seminte)neemul stimuleaza sistemul imunitar,ajutand orgnismul sa lupte cu infectiile.In ultimul timp se vehiculeaza tot mai des ideea ca sistemul  imunitar este distrus de folosirea excesiva si uneori nejustificata a antibioticelor de sinteza.Extractele din neem ar putea fi o alternativa non-toxica la acestea.
Ceaiul din frunze de neem are activitate imuostimulanta,scade semnificativ glicemia,au puternice propiretati antiacide si antiulceroase,dovedit benefic in combaterea malariei,este utilizat traditional pentru a trata tuberculoza,artrita ,viermii intestinali.

In noua  reteta de sampon cu lapte de capra(Therapeutic) ,este adaugat in cantitate tripla fata de  reteta precedenta.
Il veti gasi in curand si in sapunul cu pau d`Arco,reteta imbunatatita si intr-un nou sortiment destinat ingrijiri pielii cu diferite afectiuni.
Desi incorporat in creme mirosul este mai persistent si mai bine resimtit decat in sapunuri,o sa fie in magazin si o crema avand ca principal ingredient uleiul de neem si macerat din frunze de neem.


22 octombrie 2012

Gata cu trandafirasii,avem sapunuri serioase in magazin

In urma unui sondaj realizat pe blog acum ceva vreme,am constatat ca va plac cel mai mult sapunurile in formele clasice,dreptunghiulare.Atunci am decis:gata cu trandafirii, trecem la ,,next level``.Cautarea a fost indelungata pentru ca nu m-am hotarat usor.Am rezistat cu greu tentatiei sa imi maresc colectia de forme artistice,dar in final am ales.
Sapunurile realizate cu aceste forme sunt dreptunghiulare sa poata fi tinute in palma foarte comod,compacte,nu foarte subtiri sa nu se rupa cand sunt folosite pe jumatate,au 100 de grame......si cateva floricele,asa,sa va dea o stare buna cand le folositi.


Vor fi de acum inainte formele de baza pentru sapunurile Lavandine,forme reprezentative zic eu,si incet incet,pe masura ce se epuizeaza stocurile,imi voi lua la revedere de la trandafirasi,desi au fost prima mea dragoste,niciodata nu mi-a placut sapunul brut taiat din calup.
Formele ovale de 50 de grame vor ramane in continuare si bineinteles formele artistice pe care le ador  si nu o sa ma plictisesc de ele nicicand .
Am inceput deja sa torn sapunele in formele noi,ele vor fi pe Breslo pe masura ce se matureaza si sunt gata de folosit.Dupa cum se vede si in imagine am gasit  pe cineva sa imi reproduca exact logo-ul pentru stanta,chiar daca am cautat pana la celalalt capat al pamantului,dar in sfarsit,sunt multumita de cum arata.
Sper sa va placa noile forme si sa va fie comode la folosit.

31 mai 2012

Therapeutic-sampon solid cu lapte de capra si neem

Un sampon bun este un sampon potrivit fiecarui tip de par.Atunci cand nu exista nici un dezechilibru,poate fi folosit oricare sampon din gama,insa cand parul sau scalpul are o problema,cea mai buna abordare in rezolvarea ei este folosirea unui sampon specific.
Un scalp sanatos,ajuta la cresterea unui par sanatos.Therapeutic este un sampon terapeutic,destinat scalpului cu  diferite afectiuni,dermatita seboreica,eczeme,mancarimi,iritatii.Nu este un medicament pentru astfel de probleme ci doar un element de igiena care nu agraveaza si nu intretine afectiunea deja existenta,ameliorarea lor facandu-se tocmai prin acest mecanism.Este indicat si pentru parul uscat,devitalizat,cu varfurile despicate,tratat chimic ,tern,Poate fi folosit insa pentru parul sanatos fara nici un fel de problema,folosit cu regularitate previne genul de dezechilibre enumerate mai sus,mentine parul sanatos si hidratat.
Pentru ca sampoanele solide contin diverse extracte si pulberi din plante in cantitati mari ,culorile rezultate sunt intunecate ,sper sa nu va deranjeze  prea.
L-am turnat in diferite forme si gramaje pentru ca fiecare sa isi poata gasi preferatul.
Ingredinete:uleiuri saponificate din masline si cocos,lapte de capra,unt de cacao,ulei de neem,ulei de brahmi(bacopa monnieri),ulei de ricin,pulbere din frunze de neem,pulbere de brahmi,galbenus de ou,ulei esential de camfor,ylang-ylang,busuioc si menta.

Neem,cu denumirea botanica azadirachta indica este o planta foarte populara in India,insa datorita proprietatilor exceptionale este acum cunoscuta in intreaga lume.In tara natala este considerata o planta sacra si un panaceu pentru toate bolile.
Pe langa multe alte beneficii pentru piele si pentru sanatate in general,face minuni pentru scalpul cu pielea uscata,descuamata,cu eczeme, dermatite sau alte afectiuni cutanate.Calmeaza mancarimile cauzate de aceste afectiuni.Ca majoritatea plantelor indiene pentru ingrijirea parului previne albirea prematura,stopeaza caderea parului,reduce subtierea firului de par.Acolo unde s-a incercat totul si nimic nu a functionat,neem-ul va da rezultate aproape peste noapte.Uleiul are un miros greoi,aproape insuportabil,acesta fiind un mare dezavantaj pentru ca multi evita sa il foloseasca pentru ca nu se pot obisnui cu mirosul.Interesant este ca maceratul uleios din frunze de neem are aceleasi proprietati ca si uleiul extras din seminte fara a avea acel miros greoi,are cumva o aroma ce aduce cu ceaiul verde.
Bacopa monnieri,cunoscuta sub numele de brahmi,este folosit de asemenea la tratarea diferitelor afeciuni cronice ale pielii.Datorita proprietatilor antioxidante,brahmi faciliteaza oxigenarea si hranirea foliculilor de par,intarind radacina.Este studiata intens la nivel  mondial datorita efectelor asupra creierului,fiind un stimulent pentru acesta,imbunatateste memoria si abilitatile cognitive fiind de un real folos in afectiunile degenerative Parkinson di Alzheimer.
Maceratul uleios de brahmi,masat pe scalp induce o senzatie de racire,ajuta in insomniile minore,stimuleaza memoria si imbunatateste capacitatea creierului la efort intecletual.Elimina matreata,imbunatateste starea scalpului foarte uscat si iritat.De asemenea echilibreaza parul fragil sau tratat chimic.
Lichidul folosit la realizarea sapunului este laptele de capra. Este un ingredient minune ce trateaza cu succes mancarimile scalpului,extrem de benefic pentru cei cu dermatita seboreica,eczeme ale scalpului,hraneste in profunzime firul de par si ii confera o stralucire ca de matase.Datorita continutului mare de calciu si fosfor, laptele hraneste intensiv, regenereaza si intareste firele de par.

Se foloseste ca si un sampon obisnuit,se umezeste parul si se maseaza cu bucata de sampon pana se obtine o spuma abundenta.Se lasa sa acctioneze cateva minute apoi se clateste cu apa din abundenta.Se recomanda adaugarea a 2-3 linguri de otet(preferabil de mere)in ultima apa de clatire,pentru a indeparta in totalitate restul de sapun din par si de a echilibra ph-ul scalpului.
Nu toti se pot obisnui cu utilizarea unui sampon solid.Daca dupa cateva utilizati hotarasti ca nu este potrivit pentru tine il poti folosi ca si sapun de uz general fara nici un fel de problema.
Samponul solid este in esenta tot un sapun doar ca este formulat cu plante specifice pentru ingrijirea parului si nu are atat de mult ulei in exces pentru hidratare ca si sapunurile obisnuite.
Poate fi gasit incepand de maine pe Breslo.

27 mai 2012

Rassala-sampon solid pentru par gras


Parul gras sau cu tendinte de ingrasare este o povara greu de dus.Desi nu este indicata spalarea foarte frecventa,cei care au acesta problema isi spala parul la 2 zile daca nu chiar si zilnic.Insa cu cat este spalat mai frecvent,cu atat se ingrasa mai repede.
Pentru o lunga perioada samponul solid destinat parului gras a lipsit .Revine in forta,in formula complet noua.L-am denumit Rassala.In limba araba rassala inseamna ,,a spala``.Contine plante si argila naturala care sunt folosite si ca atare la spalarea parului: pulberile indiene din plante si ghassoul,argila care spala.





Ingrediente:uleiuri saponificate din masline si cocos,ulei de ricin,unt de shea,infuzie concentrata din sikakai,reetha,methi(pulberile indiene din plante pentru spalarea parului),pulbere din aceleasi plante,argila ghassoul,galbenus de ou,zeama de lamaie,ulei esential de menta salvie si tea tree.

Numele  shikakai(acaccia concinna)inseamna literal tradus ,,fructe pentru par``.Pentru spalarea parului se folosesc pastaile macinate foarte fin.Acestea contin saponine naturale care produc spuma atunci cand sunt amestecate cu apa.Pulberea de shikakai este un conditionant natural,indeparetaza murdaria cu delicatete,are un PH scazut fiind astfel recomandat pentru scalpul foarte sensibil ,care nici macar sapunul natural nu il tolereaza. Pe langa spalare,trateaza infectiile fungice,detoxifica pielea capului si foliculii de par,stimuleaza circulatia sangvina in zona promovand astfel cresterea sanatoasa a parului.
Compozitia abunda in antioxidanti,vitamina C,vitaminele A, D, E şi K,vitamine esentiale pentru cresterea sanatoasa a parului.
Este antiinflamatoare,antiseptica,combate matreata si previne incaruntirea prematura a parului.
Methi(trigonella foenum-graecum) este un remediu extrem de eficient impotriva caderii masive a parului,prevenind calvitia,repara si previne aparitia firelor despicate.
Pulberea de Reetha ( sapindus mukorossi)contine saponine naturale care in contact cu apa fac
mai multa spuma decat shikakai,de aceea ele sunt folosite impreuna.Pe langa spuma,este un conditionant natural,ajuta la descalcirea parului si previne formarea matretii .
Toate aceste pulberi din plante degreseaza eficient firul de par,insa nu in exces.
Ghassoul,sau rhassoul este o argila ce contine saponine naturale.Este antiinflamatoare,analgezica,antimicrobiana si antiseptica.Cuvantul rhassoul vine de la cuvantul arab ,,rassala``care inseamna ,,a spala``.Femeile berbere din Maroc o folosesc de mii de ani pentru spalarea parului.Curata perfect pielea capului si parul,dandu-i finete,flexibilitate si volum.Aduce un aport important de minerale indispensabile pentru un par sanatos.
Detoxifica in profunzime pielea si firul de par,elimina excesul de sebum din jurul foliculilor de par,acestia regenerandu-se.
Toate aceste ingrediente premium,impreuna cu galbenusul de ou si uleiul de ricin redau frumusetea si sanatatea parului gras.
Folosit cu regularitate reduce frecventa intre spalari stiut fiind ca parul gras este adesea spalat zilnic,lucru nu foarte indicat.
Il gasiti incepand de astazi pe Breslo.

22 mai 2012

Ghassoul,pamantul care spala

Ghassoul , cunoscuta si sub denumirea de rhassoul,este o argila veche ce s-a format de-a lungul a milioane de ani in adancurile muntilor Atlas din Maroc,Africa de Sud.Este o argila unica,speciala si care nu mai este gasita niciunde in lume.Este formata 100% din minerale:dioxid de siliciu,fier, calciu ,potasiu magneziu,sodiu,mangan si aur.Ghassoul este o argila multifunctionala,poate fi folosita ca masca pentru par,masca faciala ,pentru spalarea parului si corpului,ca exfoliant pentru ten si corp,are diferite aplicatii medicinale.
Pentru extragere nu se foloseste dinamita ci se sapa cu tarnacopul bucatica cu bucatica.Adusa la suprafata este spalata in apa rece de munte,spalarea avand si rol de filtrare a impuritatilor,apoi este transportata in cuve mari unde este cernuta petru a se elimina toate impuritatile,apoi pasta de argila se lasa la uscat la soare timp de 24 de ore,mangaiata de briza Oceanului Atlantic si spulberata de vanturile Saharei.O data ce argila este complet uscata, se transfera in saci de panza naturala dupa care este maruntita pana la  stadiul de micron pentru a forma cea mai fina pasta.
Ghassoul este o argila fibroasa,extraordinara sa capacitate de absorbtie o fac mai eficienta decat alte argile pentru curatare detoxifiere si tratare a pielii in general.Este folosita in cele mai exclusiviste centre spa si de tratament din intreaga lume.



Ce are deosibit fata de alte tipuri de argila este faptul ca este saponifera,contine saponine naturale.Cuvantul rassoul vine de la cuvantul arab ,,rassala``care inseamna ,,a spala``.Femeile berbere din Maroc o folosesc de mii de ani pentru spalarea parului.Am fost sceptica ,nu credeam ca o argila poate inlocui samponul insa am ramas surprinsa de rezultat,nu face spuma ca si un sampon,sau macar ca pulberile indiene pentru spalarea parului insa lasa un par incredibil de curat,ai senzatia ca ,,scartie`` de curat,parul capata volum si senzatia de curat se mentine mai mult decat la un sampon clasic.Poate fi folosita ca si un sapun ,lasa pe piele  un miros dulce,unic,
Bogatia de minerale si capacitatea exceptionala de detoxifiere a pielii fac din ghassoul o argila pretuita si folosita in cele mai exclusiviste spa-uri din lume.
Aplicatiile sale nu sunt doar cosmetice,rhassoul fiind folosita sub forma de cataplasme in dezechilibre ale pielii:eczeme ,psoriazis.Desi este indicata pentru pielea grasa pentru ca extrage sebumul din piele si din porii infundati,nu usuca pielea asa cum s-ar crede,ci reduce uscaciunea si nevoia de a rehidrata pielea foarte uscata.Imbunatateste elasticitatea pielii,aceasta devenind ferma si luminoasa.
Este antiinflamatoare,analgezica,antimicrobiana,antiseptica.Aplicata direct pe taieturi,arsuri minore,intepaturi,muscaturi de insecte sau eruptii cutanate mareste viteza de vindecare
Aplicata ca si cataplasma calmeaza arsurile solare.
Incorporata in masca faciala,absoarbe excesul de sebum de la suprafata pielii si desfunda porii,imbunatatind astfel aspectul pielii acneice.
Aplicata ca si masca pentru par este minunata pentru parul gras,detoxifica pielea capului,elimina excesul de sebum din jurul foliculilor de par,acestia regenerandu-se.Se combina minunat cu pulberea de neem sau cu amla.Reduce frecventa intre spalari stiut fiind ca parul gras este adesea spalat zilnic,lucru nu foarte indicat.Curata perfect pielea capului si parul,dandu-i finete,flexibilitate si volum.Aduce un aport important de minerale indispensabile pentru un par sanatos.
Pentru a fi aplicata ca masca pentru par se face o pasta subtire,mai mult fluida decat vascoasa in asa fel sa curga,se distribiue pe toata lungimea parului,se maseaza foarte usor dupa care parul se strange .Trebuie avut grija sa nu se usuce in par pentru ca mai apoi se indeparteaza cu dificultate.Daca incepe sa se usuce se umezeste in asa fel incat sa se mentina fluida.Dupa 10-15 minute,se clateste foarte bine parul si se usuca natural.
In gama de produse Lavandine o regasiti in cele 2 tipuri de masca faciala,Diva Spa,cea cu amla si cea cu neem,in sapunul detoxifiant cu argila ghassoul si argila verde,Earth si intr-un nou sampon solid destinat parului gras pe care il veti gasi in curand pe Breslo.

30 martie 2012

FINE OLD SOAP,sapun fin cu unt de shea si ou

Desi e cu totul deosebit ,acest sortiment de sapun a zacut o perioada in uitare insa mi-am propus sa dau mai mare importanta retetelor care chiar merita reeditate si vreau sa va bucurati si voi de asa o finete de sapun.
In casele boieresti de alta data sapunul facut in casa de domnite delicate,invatate bineinteles de mamele si bunicile lor,era la mare cinste.Era cadoul preferat facut cu ocazia vizitelor sau altor ocazii speciale.
Acum ceva vreme am rasfoit o carte foarte,foarte veche de retete de tot felul din zona Ardealului.Intamplator(sau nu)continea si cateva retete de sapun,retete facute probabil de strabunicii nostrii.Aproape toate retetele contineau si ou.Adaugarea galbenusului de ou in sapun este o mare provocare chiar si pentru manufacturierii de sapun experimentati.
Reteta suna cam asa:Sapun fin de toaleta.Se pune 6 oua intregi, 1/2 kg untura, 125 gr soda caustica topita in 1/2 pahar de apa, una lingura de talc, 4 gr ulei de migdale sau esenta daca este.
Intai se freaca untura, se adauga rand pe rand cate un ou, se freaca pana se ingroase, una lingura de talc, soda se pune tot cu picatura.
Cand s'a ingrosat se pune intr'o tava.
V-am reprodus exact limbajul si gramatica pentru a simti si voi parfumul acelor vremuri.
Reteta am adaptat-o putin pentru ca eu nu folosesc grasimi animale,doar uleiuri vegetale.Rezultatul m-a impresionat,a iesit cel mai fin si emolient si hranitor sapun pe care l-am facut vreodata.Am folosit doar galbenusurile,oua proaspete de tara ouate in aceiasi zi,cam 40 pentru aceasta reteta.

Un sapun fin si elegant,facut dupa o reteta straveche,ce imbina stiinta bunicilor nostrii cu ingredientele exotice,pretioase.Si miroase asa de frumos.....
Contine:uleiuri saponificate din masline cocos si unt de cacao,unt de shea,galbenus de ou,apa distilata,extract de alkanna tinctoria,ulei esential de menta si ylang-ylang.
Culoarea sapunului este 100% naturala
Nu este recomandat pentru cei alergici la galbenusul de ou.
Cei care vor sa ii simta mireasma si finetea,il gasesc pe Breslo.

21 martie 2012

Pau d`arco,sapun natural intim ,antifungic

Incerc in permanenta sa imbunatatesc compozitia produselor pe care le realizez.Sapunul cu pau d`Arco este unul dintre cele mai bune sortimente ale mele de care sunt foarte mandra.Nu este un sapun usor de realizat,pentru ca extractul din pau d`Arco coaguleaza sapunul imediat,este si unul dintre motivele pentru care nu il pot turna in forme.
Desi este un sapun cu proprietati antifungice de uz general,multe doamne si domnisoare il folosesc pentru igiena intima.Poate ca cele care nu au nici o problema,nu o sa sesizeze nici o diferenta intre acest sapun si un alt sapun natural cu aceiasi destinatie.Insa cine are diverse dezechilibre,cu siguranta il apreciaza .
Va povesteam intr-o postare anterioara ca ideea mi-a venit in momentul in care cineva apropiat mie si care avea o infectie recurenta cu candida,cu cateva episoade pe an si care cu greu ceda la tratamentul antifungic medicamentos ,cauta un remediu natural pentru aceasta problema.
Ca si studiu de caz,neoficial ce-i drept,va pot prezenta rezultatul remarcabil al folosirii sapunului cu extract din pau d`arco.
De un an a renuntat total la produsele de ingrijire si igiena din comert si a folosit doar sapunul din pau d`Arco,pe post de gel de dus ,sampon pentru par,sapun pentru igiena intima,sapun pentru maini.Sunt 13 ani de cand se lupta cu nesuferita de candida,cu cel putin 4-5 episoade pe an,dupa atata timp e primul an incheiat de cand nu a mai avut nevoie de tratament medicamentos pentru ca de un an de zile nu a mai avut nici macar un episod.Nu e remarcabil?
Nu spun si nu garantez ca in alte cazuri ar functiona la fel,va prezint doar un caz concret si rezultatele obtinute.
Ideea este ca totusi e un sapun, nu trateaza episodul de candidoza ,el trebuie tratat medicamentos pentru ca altfel nu trece si face viata un calvar,ci previne aparitia si inmultirea fungilor,prin folosirea lui in fiecare zi pentru igiena intima si igiena generala.Pau d`Arco are proprietati antifungice si antimicotice si antivirale pe care putine plante le au,este folosit pe scara larga la nivel mondial impotriva afectiunilor cauzate de fungi si virusi: : Candida albicans, Schisostoma Mansoni, stafilococ auriu, bacilul subtilis, Escherichia coli, Salmonella typhy si Shigella dysenteriae.Ba chiar si impotriva herpesului al virusului Hiv si cancerului sustin unele studii.
Va prezint noul sapun cu pau d`Arco,special destinat igienei intime,imbunatatit cu extract de cretisoara si maldite de zmeur.Plantele au fost culese de mine din Muntii Rarau,din zone pure si nepoluate,in perioada optima de recoltare.

Ingrediente:uleiuri saponificate din masline si cocos,extract uleios ,extract hidroalcoolic  si decoct foarte concentrat din pau d`Arco,extract de galbenele,extract din mladite de zmeur,extract de cretisoara,unt de cacao,ulei esential de oregano si tea tree.

Mai multe despre pau d`Arco puteti citi aici
Cretisoara(Alchemilla vulgaris) si mladitele de zmeur(Rubus idaeus) sunt renumite mai ales ca plante de leac pentru femei.
Sunt folosite ca adjuvant in tratarea vaginitelor,leucoree,afectiuni ale organelor pelvine ,in refacerea tesuturilor dupa leziunile postnatale,au efect antiseptic, astringent, cicatrizant.
O sa gasiti in continuare pe Breslo  si varianta anterioara.

17 martie 2012

Roselle-sapun natural cu trandafir,hibiscus si unt de cacao

Pentru a da putina culoare sapunului cu extract de trandafir foloseam argila roz,argila obtinuta din argila rosie si argila alba caolin.Insa nu tota lumea agreeaza sapunurile cu argila,ele fiind destinate tenului putin mai gras.Asa ca am renuntat la argila,extractul de trandafir fiind destinat tenului normal si uscat,ingrijind cu succes pielea matura,deshidratata,cu riduri fine,cuperozica.
Singurul extract din plante care da sapunului o paleta de roz-rosu-visiniu este extractul de Rubia tinctorum,cunoscuta si sub denumirea de madder root sau roiba.
Noul Roselle,vesel si rozaliu ca o floricica de primavara.

Ingrediente:uleiuri saponificate din masline si cocos,unt de cacao,extract uleios de trandafir si hibiscus,infuzie de trandafir si hibiscus,extract de rubia tinctorum,ulei esential de geranium si ylang-ylang.

Arta folosirii plantelor tinctoriale este straveche si se pierde in negura timpurilor.Dintotdeauna oamenii au folosit pigmentii extrasi din plante pentru a adauga un plus de frumusete vesmintelor,pielii sau obiectelor de care se folosesc in viata de zi cu zi.
Rubia tinctorum a fost cultivata din antichitate in Asia Centrala si Egipt inca din anul 1500 i.h.,pentru a fi folosita ca si colorant pentru tesaturi.Pigmenti extrasi din roiba au fost gasiti in mormantul lui Tutankhamon si in ruinele antice ale orasului disparut Pompei.
Pentru a putea fi folosita pentru extragerea colorantului radacina trebuie sa aiba minim 2 ani.Desi radacina nu este de un rosu intens,in prezenta unui mordant,principalii coloranti,alizarina si purpurina,dau o paleta larga de rosu,purpuriu,caramiziu si visiniu.
In prezenta lesiei ca si mordant am obtinut un visiniu minunat,ce se potriveste perfect cu extractul de trandafir,mai ale ca trandafirii folositi pentru extractie au fost rosii.
Il veti gasi incepand de azi pe Breslo,la 50 (cel oval)si 100 de grame.

14 martie 2012

Ivory

Datorita naturii ingredienteler,sapunurile Lavandine sunt colorate.Au in compozitie uleiuri din plante,infuzii ,argile,sucuri de legume si fructe,henna,etc.
Pentru mine nu a fost niciodata o problema insa sunt si persoane care nu le folosesc pentru ca murdaresc chiuveta  sau sapuniera.Pentru ei ,si nu numai,am creat Ivory,un sapun fin si delicat cu unt de shea si unt de cacao.

Ingrediente:uleiuri saponificate din masline ,cocos si unt de cacao,unt de shea,apa ,ulei esential de lavanda.
Textura este extrem de fina,poate fi folosit atat pentru corp cat si pentru ten,pentru toate tipurile de piele.
Il puteti gasi chiar incepand de astazi pe Breslo ,in varianta de 100 de grame,de 50 de grame si minisapunel pentru testare.

12 martie 2012

In sfarsit....violet

Ador lavanda si sapunul de lavanda.Cred ca sunt 2 ani de cand caut violetul perfect pentru a da culoare sapunului de lavanda.In sfarsit l-am gasit.
Un violet profund,ce imi place enorm.



L-am obtinut din radacina de alkanna tinctoria.Nu este un produs ieftin si usor de obtinut insa merita tot efortul.Aceasta planta apartine familiei Boraginaceae(din care fac parte  tataneasa si limba mielului) si este folosita in India de mii de ani ca si colorant alimentar,colorant pentru vinuri si pentru pentru vopsirea lemnului de trandafir.In trecut a fost folosita ca medicament impotriva ulceratiilor,vanatailor,inflamatiilor,pruritului,rujeolei si variolei.Desi colorantul obtinut din radacina de alkanna este rosu purpuriu,in sapun capata o culoare minunata de violet profund dar, doar la un ph de 8,nici mai mult nici mai putin.In functie de ph se modifica culoarea de la albastru  intens ,roz ,la purpuriu.Interesant este ca in apa nuanta este de maro sters,colorantul numit alkanin fiind solubil  doar in ulei.Cred ca ar fi minunat de folosit in balsamul de buze pentru o culoare rosie,absolut naturala.
In sfarsit sunt multumita de sapunul de lavanda,de un violet minunat,profund...cu un parfum suav de lavanda,si pe care vi-l ofer voua,cu mare drag.

10 martie 2012

Sea Kelp-sapun natural cu alge kelp si spirulina


Contine:Uleiuri saponificate din masline si cocos,unt de cacao,gel de aloe proaspat,unt de shea,pulbere de alge kelp,spirulina,ulei esential de ylang-ylang si anason.
Un sortiment nou in gama de sapunuri Lavandine care o sa va placa cu siguranta.Plin de vitamine ,minerale si nutrienti,cu o nota exotica si misterioasa,va rasfata pielea si o va revitaliza.
Algele au fost macinate mai grosier pentru o exfoliere blanda.Este un sapun potrivit atat pentru ten cat si pentru corp.
Algele Kelp sunt o denumire generica data algelor brune din familia Laminaria,cea mai faimoasa fiind Laminaria digitata,care creste nativ in apele provinciei Nova Scotia din Canada.Acest tip special de alge se crede ca are cele mai mari concentratii de minerale,vitamine, iod si acizi grasi esentiali dintre toate algele brune.Algele kelp cresc in oceane la o adancime mica,cu un ritm de crestere alert,de 10-60 de cm pe zi formand adavarate paduri subacvatice,necestand ape curate si bogate in nutrienti,cu temperaturi mai mici de 20 de grade.
Este foarte cunoscuta(dar nu la noi) pentru continutul natural de iod,fiind folosita ca si adjuvant in tratarea hipotiroidiei ,iod care  actioneaza ca un antibiotic,omorand germenii si bacteriile.
Contine cantitati insemnate de clorofila,vitamina A,B12,D,acid folic,aminoacizi esentiali.
Detoxifica pielea prin continutul mare de acid alginic.Sarurile acidului alginic,numite alginate formeaza compusi stabili cu elementele radioactive, metalele grele si le elimina din piele.  Acidul alginic poseda o inalta afinitate fata de plumb, cadmiu si strontiu si o slaba afinitate fata de calciu si magneziu. Aceasta capacitate de selectie este foarte importanta, intrucat calciul si magneziul sunt importante pentru piele, in timp ce alte metale sunt, de cele mai multe ori, daunatoare si trebuie eliminate .
Pentru piele sunt o adevarata sursa de hrana prin bogatia de vitamine si minerale.Atenueaza si previn aparitia ridurilor fine,ilumineaza pielea pigmentata,patata,catifeleaza pielea obosita redandu-i vitalitatea,reintinereste piela imbatranita prematur prin stimularea formarii colagenului.
Spirulina contine proteine ​​de inalta calitate si concentratii mari de vitamine ,minerale si antioxidanti, inclusiv vitaminele din complexul B şi aminoacizi esentiali.
Contine de 10 ori mai mult betacaroten decat morcovii,contine toti cei noua aminoacizi esentiali,acid gamma linolenic(GLA),un acid gras rar,ce reduce simptomele diferitelor afectiuni ale pielii:eczeme,dermatite,diverse alergii.Este bogata in complexul de vitamine B,magneziu si fier,atat de necesar in formarea globulelor rosii si care este indispensabil unui ten sanatos.Continutul in acizi nucleici(ADN si ARN)favorizeaza regenerarea celulara si intarzierea proceselor de imbatranire ale pielii.Are un efect de lifting asupra pielii,mentinand-o ferma si supla.Atenueaza petele si eruptiile alergice.
Si ca bogatia de nutrienti din acest sapun sa fie completa,ca si lichid la realizarea sapunului a fost folosit gelul de aloe,iar pentru o hidratare intensa am adaugat unt de shea si unt de cacao.
Poate fi gasit pe Breslo la pretul de 10 lei 100 de grame.
Sapunul este disponibil si la 50 de grame,si sub forma de  minisapunel de 18-20 grame pentru testare.

5 februarie 2012

Aloe-sapun natural cu aloe,lapte de capra si spirulina

Au mai fost in gama de sapunuri Lavandine sapunuri cu aloe,sapunul cu aloe si musetel,si sapunul cu aloe si lapte de capra.
Noul sapun cu aloe combina ce este mai bun din aceste 2 sortimente,la care am adaugat unt de cacao,mai nou,ingredientul meu preferat in sapunuri si spirulina.
Pentru cei care prefera forma clasica(si care nu sunt putini din cate am observat din sondaj)la fiecare sortiment am facut si sapunuri dreptunghiulare.Gramajul lor este de aproximativ 70 de grame.


Un sapun prin excelenta calmant.
Contine:uleiuri saponificate din malsine si cocos,gel de aloe proaspat,lapte de capra,extract uleios de musetel,unt de cacao,spirulina,ulei esential de melisa,busuioc si anason.

Un sapun fin, calmant,destinat pielii normale si uscate,extrem de bland cu pielea,cu un miros floral.In acest sapun am inlocuit in totalitate apa din compozitie cu gel de aloe proaspat si lapte de capra.
Aloe Vera este o adevarata sursa de minerale si vitamine - calciu, crom, cupru, fier, magneziu, mangan, potasiu, sodiu, zinc, vitamine A, C, E, B, Colina, B12, acid folic, si antioxidanti .
Musetelul este un mijloc eficient de tratament pentru: zgârieturi, taieturi, cicatrici postoperatorii, stres,are proprietati antiinflamatoare, antiseptice, decongestionante, dezinfectante, anestezice, emoliente si cicatrizante.Proprietatile sale il fac un remediu excelent impotriva arsurilor si poate fi aplicat pe rani sau abcese, fiind indicat in tratarea oricarui tip de inflamatie a pielii, impotriva dermatitei sau acneei. Ca agent antialergic este utilizat in cazul eruptiilor cutanate de natura alergica, avand efecte deosebite in tratarea urticariei.
Datorita proteinelor, vitaminelor si acidului lactic din compozitia sa, laptele de capra este un excelent ingredient pentru sapunurile naturale. Constituentii sai activi sunt considerati aproape identici cu cei din stratul protector al pielii noastre. Preluand proprietatile laptelui din care sunt obtinute, sapunurile au proprietati antibacteriane, antiinflamatore, antialergice si de regenerare. Acidul caprilic protejeaza pielea de invazia bacteriilor, aminoacidul triptofan este relaxant si reduce sensibilitatea la durere, vitaminele A, B, C, E si coenzima Q10 au insusiri regenerante si de intinerire, luptand impotriva radicalilor liberi, iar vitamina B6 ajuta la formarea anticorpilor. Acidul lactic, existent in laptele de capra, regenereaza epiderma, mentine hidratarea si, dupa uz indelungat, poate fi eficient in indepartarea petelor de pe piele. Actiunea exfolianta a acidului lactic ajuta la stimularea reinoirii celulare si la curatarea profunda a porilor.Este extrem de bine tolerat si de cea mai sensibila piele, dermatologii il recomanda in mod frecvent persoanelor cu dezechilibre ale pielii, fie ca este vorba de eczeme, alergii sau psoriazis.
Spirulina contine de 10 ori mai mult betacaroten decat morcovii,contine toti cei noua aminoacizi esentiali,acid gamma linolenic(GLA),un acid gras rar,ce reduce simptomele diferitelor afectiuni ale pielii:eczeme,dermatite,diverse alergii.Este bogata in complexul de vitamine B,magneziu si fier,atat de necesar in formarea globulelor rosii si care este indispensabil unui ten sanatos.Continutul in acizi nucleici(ADN si ARN)favorizeaza regenerarea celulara si intarzierea proceselor de imbatranire ale pielii.Are un efect de lifting asupra pielii,mentinand-o ferma si supla.Atenueaza petele si eruptiile alergice.Adaugata in masti faciale are un efect revigorant imediat.
Untul de cacao adaugat la urma si care a ramas nesaponificat in sapun,asigura o finete si o cremozitate deosebita acestui sapun.
Incepand de astazi il gasiti si pe Breslo.

1 februarie 2012

Cireasa de pe tort

V-am tot prezentat in aceasta perioada noile forme de sapun insa din toate aceasta forma imi place in mod deosebit.Am incercat diverse sortimente de sapun,unele insa arata mai bine,mai ales cele in doua culori.
Milk chocolate,sapun cu unt de cacao dark si lapte de capra.
Lavender-sapun cu lavanda.
Ca de obicei violetul de gentiana m-a dezamagit.Pe masura ce trece timpul culoarea se estompeaza desi sapunul sta la intuneric.Ma gandesc serios sa il inlocuiesc(stati linistiti,in nici un caz cu un colorant daunator).
Catina-sapun cu catina si suc de morcov.
O,da,maximum de betacaroten.Vibrant...de portocaliu.
Roselle-sapun cu trandafir si hibiscus.
Pentru ca multora nu le plac sapunurile cu argila,ele fiind destinate tenului mai gras,am renuntat la argila pe care o foloseam pentru a da culoare sapunului.
Pentru prima data am folosit extract de rubia tinctorium pentru a obtine un roz minunat, speram eu.Dar a iesit simplu,roz.Initial a fost gandit ca un martisor in alb si roz dar contrastul nu e asa de mare.
Dar....mai exersam.
Cam acestea sunt noile forme de sapun,sper sa va placa si voua.Zilelele acestea formele sunt suprasolicitate pentru ca stiu ca aveti multe cadouri de facut.
Vor fi pe Breslo in maxim 2 saptamani.

26 ianuarie 2012

Angel Luxury Soap II

Pentru ca v-am promis ca va arat  noi forme imediat ce le fac,iata-le,cu mentiunea ca vor fi pe Breslo abia peste vreo trei saptamani,dupa ce se va incheia perioada de maturare.
Herbal Hair Care-sampon solid cu henna
Mie mi se par mult mai frumoase in contrast,sper ca si voua,ingerasii ies mai bine in evidenta.Cei drept nu mi-a iesit din prima,am exersat putin insa panala urma am reusit.
Samponul cu henna a fost imbunatatit cu argila ghassoul,argila extrasa din muntii Atlas din Maroc,mai mult ulei de ricin si desigur unt de cacao care hidrateaza parul la fel de bine precum hidrateaza si pielea.

15 ianuarie 2012

Angel - Luxury Soap

Am stat si m-am gandit ce denumire s-ar potrivi noii game de sapunuri si nici un nume nu mi sa parut mai potrivit decat Angel.
In momentul cand vor fi la vanzare pe Breslo,o sa fac si descrierea completa a compozitiei cu explicatiile de rigoare.
Angel-Sapun detoxifiant cu argila marocana ghassoul,argila verde si carbune:
Angel-Sapun cu aloe,spirulina si lapte de capra:
Angel-Sapun anticelulitic cu cafea si scortisoara:

Foarte multi m-au intrebat daca vor fi la vanzare.Sigur ca vor fi, insa,sapunurile realizate prin metoda ``la rece``au nevoie de 4-6 saptamani de maturare inainte de a fi folosite.Si cum am fost nerabdatoare sa impart cu voi noutatile,le-am postat pe blog imeidat ce le-am facut.Dupa perioada respectiva le veti gasi in magazinul meu de pe Breslo,la un pret poate cu 15-20% mai mare decat celelalte,pret justificat de procentul generos de unt de cacao din compozitie.