Se afișează postările cu eticheta tratamente naturiste. Afișați toate postările
Se afișează postările cu eticheta tratamente naturiste. Afișați toate postările

miercuri, 29 iunie 2011

Antioxidanti naturali din struguri - ANTIOXIVITA

Desi nu mi-am dat seama pana acum, au trecut 2 luni de cand nu am mai postat nimic pe blog...din lipsa de timp si de energie, fiindca m-am afundat la propriu in munca si nu mi-a ramas timp si energie pentru a va impartasi nimic din experientele mele.

Ceea ce mi-am dorit foarte mult sa va prezint este un produs naturist cu proprietati deosebite, a carei metoda de obtinere a fost brevetata de o prietena foarte buna de-a mea...probabil ca aici intervine vorba: "cine se aseamana, se aduna"; pentru ca, intr-un mod foarte ironic noi doua am devenit prietene in studentie printr-o prietena comuna....care intre timp a ramas doar o "cunostinta", pe cand noi am devenit prietene foarte bune. Acum, dupa vre-o 10 ani, vad cum ne-a impins viata spre un drum comun din punct de vedere al jobului....ne luptam pe aceeasi nisa de piata si traim experiente comune.

Eu am mereu feeling-ul acela ca: nimic nu e intamplator, si ca toate in viata se intampla cu un scop, si uitandu-ma inapoi, constat ca mi-au ramas aproape doar oamenii care trebuiau sa-mi ramana, cei cu care impart "idealuri" comune...poate e mult spus "idealuri"...Am foarte putini prieteni, dar majoritatea lor s-au luptat cu hatisurile unui business propriu, si nu s-au multumit cu un job stabil...si-au dorit mai mult....desi uneori regretam cu adevarat simplitatea unui job...care oricat te-ar solicita in cele 8-10 ore, cand ai plecat de acolo raspunderea ta a incetat.

Prietena mea si-a infiintat firma PHENALEX si a lansat de aprox. 1 an produsul ANTIOXI VITA - un produs 100% natural, un extract super concentrat in antioxidanti naturali obtinuti din samburi si pielite de struguri (cu preponderenta struguri rosii)

Principiul activ: polifenoli (300mg GAE / ml)


Produs Romanesc obtinut prin metoda brevetata, 100% natural.


Polifenolii din struguri sunt antioxidanţi care au urmatoarele proprietaţi:
- accelerează epurarea colesterolului sanguin;
- menţin buna funcţionare a sistemului cardio- vascular;
- oferă protecţie ridicată împotriva radicalilor liberi;
- limitează distrugerea fibrelor de colagen;
- stimulează activitatea unor enzime detoxifiante;

- ajută la reglarea tranzitului intestinal;
- îmbunătăţesc secreţia de insulina si protejează celulele pancreasului de acţiunea radicalilor liberi;
- amelioreaza simptomele menopauzei.


Cu totii stim, am citit diverse articole ca antioxidantii sunt cei care ne ajuta la intarirea sistemului imunitar, impiedica imbatranirea celulor, si implicit ne ajuta organismul in diverse afectiuni.

Ceea ce s-ar putea sa ne displaca la acest produs este gustul foarte amar, insa prietena mea il administra copilului ei cu putina miere, cand era racit, fara ai mai administra alte medicamente. Daca ea isi trateaza propriul copil cu acest produs, am incredere 100% in proprietatile produsului, si sunt dispusa sa-l incerc si doar pentru o simpla raceala (care inainte o tratam cu miere si propolis ;))

Mai multe informatii despre acest produs, proprietatile lui, modul de administrare, si eventual un sfat direct al producatorului gasiti pe site-ul lor www.phenalex.ro

Tot pe site-ul www.phenalex.ro gasiti anunturi la zi,despre participarea la diferite targuri in Bucuresti si in tara, din cate stiu, chiar weekendul trecut au fost prezenti cu stand la Romexpo la un targ de Medicina Alternativa, si au avut si o prezentare a produsului, sustinuta de un medic de specialitate.

Produsul poate fi administrat si la copii, nevand nici un fel de efecte adverse, insa este obligatoriu administrarea lui dupa mancare, nu inainte.

Gasiti produsul de vanzare online pe www.biobunatati.ro.

Weekendul acesta gasiti produsul Antioxi Vita la Sala Palatului la "No Limits Woman" – cel mai mare eveniment dedicat femeilor din Romania 1 – 3 Iulie 2011.

sâmbătă, 30 aprilie 2011

Cum sa tratati o intepatura de albina. Tratamente cu venin de albine

Singurul motiv pentru care nu prea imi face placere sa "ma joc" cu albinele, este faptul ca ele cand se supara inteapa... Si unele inteapa rau de tot.

De obicei tatal meu si sotul meu se intorc acasa "injectati" mai ceva ca si cu botox, mai ales daca intepatura a avut loc intr-o zona delicata: in jurul ochilor, in lobul urechii, in buza sau alte locuri extra sensibile. Saptamana trecuta tatal meu a avut ghinionul sa fie intepat in pleoapa, dar exact in zona in care ies genele, spre interiorul ochiului....a fost unele dintre cele mai grele intepaturi din viata lui, mai ales ca acul a ramas infipt in piele si veninul s-a scurs tot in interiorul globului ocular. Desi era obisnuit cu intepaturile, a trecut prin niste dureri groaznice si o iritatie nazala cu stranuturi. A refuzat sa-i aplicam comprese reci, astfel ca 2 zile a umblat ca un Frankestein prin casa.

De aceea, m-am gandit sa va dau cateva sfaturi ce sa faceti, si ce sa nu faceti ca sa evitati intepaturile de albine, sau macar sa diminuati efectele pe cat posibil:

1) Evitati sa va aproapiati de o stupina daca purtati mirosuri straine: parfum, crema mirositoare, alcool, sau chiar transpiratie.

2) Nu va agitati in preajma albinelor, si in nici un caz nu strigati daca una va "adulmeca" mai de aproape. Albinutele sunt fiinte micute si sensibile, iar daca va agitati el se vor apara, intepand.

3) Daca totusi sunteti intepat: Se scoate acul cat mai repede, ridicandu-l cu unghia de jos in sus, fara a presa punga cu venin.
Acul albinii trebuie indepartat prin razuire usoara in directia in care e implintat....NU PRINDETI ACUL INTRE 2 DEGETE, fiindca veti deserta toata punga cu venin in piele.

4) Pentru a diminua efectul de durere si de umflare a zonei va puteti freca cu: frunze de patrunjel, cu otet, sau cu tinctura de propolis (spun unii apicultori).
Cand manifestarile sunt cu urticarie, buze umflate, vomitari, se va topi o lingurita de bicarbonat intr-un pahar cu apa si se bea; dupa cateva minute fenomenele dispar.

5) DACA SUNTETI ALERGIC LA VENIN DE ALBINE: ar fi bine sa purtati (preventiv) tot timpul cand iesiti la iarba verde, medicamente antialergice.

Care sunt semnele unei alergii la veninul de albine, altele decat cele normale:
- greutati in respiratie
/ senzatia de sufocare.
Daca exista griji in legatura cu faptul ca o persoana poate ajunge in faza de anafilaxie, sunati imediat la urgente. Antihistaminele pot incetini o reactie anafilactica, dar nu vor opri starea aceasta.


Totusi intepaturile de albine au si efecte benefice: exista foarte multi specialisti si medici care au adoptat terapiile cu intepaturi de albine pentru diferite afectiuni: artrita, scleroza in placi, leziuni acute si cronice (efectul este probabil unul antiinflamator, la nivel local. urerile cronice de spate si git pot raspunde foarte bine la acest tip de tratament.)

Vezi cazuri concrete prezentate de d-na Dr. Aosan: scleroza in placi, arteriopatie si altele, toate afectiuni trate pe baza de produse apicole.


Vezi: Apiterapie in Scleroza multipla (ca prezentat de Soc. ROmana de Apiterapie)


Un caz cunoscut de Scleroza Multipla in placi vindecata cu venin de albina, este cel al d-nei Pat Wagner "Doamna Albinelor" din SUA.


Ideea este ca nu ar trebui sa fim atat de reticenti la intepaturile de albine, pentru ca efectul lor pentru organism in timp poate fi unul benefic, insa cu siguranta organismul ar trebui pregatit progresiv in vederea administrarii de venin de albina, iar in general astfel de tratamente nu se fac decat dupa pregatirea prealabila interna a organismului prin administrarea de produse apicole de baza: Miere, polen, tinctura de propolis, laptisor de matca, pastura, in doze tot mai crescute, si abia dupa cateva luni se trece la administrarea controlata a veninului de albine.

marți, 19 aprilie 2011

Tratament revitalizant pentru cresterea imunitatii

Acum in prag de primavara consider obligatoriu un astfel de tratament naturist pentru intarirea sistemului imunitar, si profit de aceasta ocazie sa fac reclama unei retete deosebite pe care o prepara un apicultor special, pentru care am vorbe numai de lauda: dl Buzila Dumitru din Forasti, Suceava.

Dl. Buzila m-a vrajit pur si simplu cu produsele lui inca de acum 2 luni, cand la targul apicol de la Bucuresti din 12-13 Martie, a tinut sa-mi faca cadou:
PULPA DE CATINA CU MIERE - "produs in Bucovina" (dupa cum scrie si pe eticheta), pe care dansul il recomanda in special ca si protector si regenerant hepatic.

Insa la targul mai recent din Bucuresti, de la Instit. Apicol, a venit cu o reteta speciala in prag de primavara: tratament revitalizant, ideal pentru intarirea sistemului imunitar:




Ingrediente reteta (se adauga ingredientele in proportii egale):
- miere de salcam
- tinctura de propolis
- polen crud
- sirop de catina


Dl. Buzila mi-a explicat ca reteta are puternic efect antioxidant, inhiba dezvoltarea celulelor canceroase si stimuleaza secretia glandelor interne.

Combinatia de miere + catina +propolis
, dupa parerea mea este un adevarat cocktail de vitamine, enzime, nutrienti, cu efecte de stimulare a imunitatii, mai eficient ca orice cura de vitamine pe care o puteti face.

Catina este considerat fructul cu cel mai bogat continut de vitamina C, mai mult decat macesul si de 10 ori mai mult decat citricele. Cantitatea de vitamina C este de 8 ori mai mare decat in piersica, de 20 de ori mai mare decat in marul paduret, de 80 de ori mai mare decat in rosie, de 200 de ori mai mare decat in strugure. Catina mai este denumita tezaurul de vitamina C sau regina vitaminei C.
Pe langa vitamina C, catina contine
:

1. Vitamina E - supranumita si vitamina tineretii si a fertilitatii, precum si complexul de vitamine A, C, D, K

2. Catina are un bogat continut in Beta-caroten. Beta-carotenul este o provitamina care se transforma in organismul uman in vitamina A. Actioneaza impotriva deteriorarii membranelor celulare, intervine in sinteza de elastina si colagen, intarziind astfel procesele de imbatranire.

3. continut bogat in Flavonoizi - sunt compusi minune, care maresc longevitatea, dar si incetinesc sau stopeaza instalarea diverselor boli.In urma cercetarilor oamenii de stiinta au concluzionat faptul ca flavonoizii reduc incidenta anumitor boli cardio-vasculare, reduc incidenta cancerului si a afectiunilor degenerative legate de imbatranire.

Substantele active din catina sunt anticanceroase si antitumorale, inhiba dezvoltarea celulelor canceroase creste imunitatea, reduce efectele secundare cauzate de chimioterapie si trateaza cancerul gastric, pulmonar si rectal.

In fiecare an se recomanda se faceti 2-3 cure cu catina, asigurandu-va astfel necesarul de vitamine. In fructele de catina se gaseste de asemenea quercitina,
o substanta antioxidanta, analgezica, antiastmatica, antibacteriana.

Va mai recomand dintre produsele apicole ale apicultorului Buzila Dumitru:

1) SERBETURILE CU MIERE - un adevarat deliciu. Eu una am gustat serbetul de zmeura, macese, catina.....dar cel mai mult mi-a placut cel de macese, insa cu siguranta nu ati auzit pana acum de SERBETUL DE PADUCEL - indicat celor cu afectiuni cardiace.
2) Coacaze negre / rosii cu miere.
Coacazele in miere sunt ideale pentru o cura de detoxifiere a organismului, dar mai ales pentru ficat, pancreas, splina si rinichi. Coacazele negre faciliteaza digestia, dar ajuta si la scaderea colesterolului.

Cu siguranta acum v-am gadilat putin papilele gustative si vreti sa stiti cum anume puteti sa dati peste produsele dl. Buzila, nu-i asa?!

Dl. Buzila a participat anul acesta ca si expozant cu produse apicole la cele 2 targuri apicole de la Bucuresti, dar si la Sarbatoarea Mierii de la Blaj, si chiar daca Blajul e un orasel micut, dansul a avut clienti.
Sper ca si alti organizatori de targuri de produse bio si naturiste din Bucuresti sa preia contacul lui si sa-l invite la targuri, astfel incat sa aveti ocazia si voi sa-i testati produsele si sa va convingeti ca am avut dreptate sa le laud ;)

Apicultor Buzila Dumitru din Suceava:
Tel: 0766.589.849
email: buzila_elena2009@yahoo.com


Vedeti aici detalii si poze cu toate produsele dansului.

marți, 9 noiembrie 2010

Tratament pentru detoxifiere cu miere si canepa

Probabil multi dintre voi ati auzit in ultima vreme vorbindu-se la TV de proprietatile taratelor de canepa si a semintelor de canepa, care au un rol foarte important in detoxifierea organismului si curatatea tractului digestiv.

Sămânţa de cânepă decorticată conţine 30% proteine, 41% grăsime şi 15% carbohidraţi.
Seminţele de cânepă sunt mult mai valoroase din punct de vedere al conţinutului nutritiv decât seminţele de soia. Decorticate, ele conţin 30% proteine, din care 65% este o proteină uşor de digerat, edestina, ceea ce face ca seminţele de cânepă să fie un aliment ideal pentru vegetarieni, înlocuind cu succes lipsa proteinelor de origine animală.

În seminţele de cânepă acizii graşi esenţiali omega 6 şi omega 3 sunt prezenţi în raportul ideal de 3:1 şi mentin cele mai fine vase de sânge curate, prevenind apariţia bolilor cardio-vasculare.

Efectele benefice ale seminţelor de cânepă:
- scăderea nivelului de colesterol şi trigliceride,
- prevenirea afecţiunilor cardio-vasculare, scăderea tensiunii arteriale
- in cazul persoanelor supraponderale ajută la recăpătarea greutăţii ideale,elimină surplusul de grăsimi din organism.
- intărirea sistemul imunitar.
- prezintă efect tonic asupra activităţii cerebrale (prin aport proteic la nivelul creierului).
Consumul regulat al acestui produs ajută la prevenirea sau tratarea modificărilor de natură malignă din organism.

Unei bune prietene de-a mele i s-a recomandat pentru imbunatatirea problemelor de ten (ea avand un ten gras, cu rabufniri de acnee) un tratament de detoxifiere a organismului cu fibre din seminte de canepa.
Problema a fost ca oricat de buna ar fi canepa pentru organism, acea pudra din tarate era ingrozitor de rea la gust, si ea dupa cateva zile a decis ca ii este imposibil sa mai inghita asa ceva ;))
Eu i-am sugerat solutia, sa faca un amestec cu miere, si sa o consume ca atare, nu diluata in apa, cum era prospectul, si se pare ca a fost solutia salvatoarea ca sa poata urma tratamentul.

Avantajele acestui amestec de miere cu fibre din seminte de canepa sunt:
- taratele de canepa se conserva perfect in miere, nu mai exista riscul sa rancezeasca dupa ce ati deschis ambalajul
- mierea este si ea un aliment care ajuta la digestie, iar in combinatie cu taratele de canepa efectul de detoxifiere si curatare a tractului digestiv va fi mai rapid, mai eficient
- daca taratele de canepa curata foarte bine tractul digestiv, mierea are calitatea ca si hidrateaza, prevenind astfel deshidratarea organismului (mai ales pentru cei ca mine, care beau apa 1/data in zi)

În timpul curelor de detoxifiere se recomandă evitarea următoarelor alimente:
Carne de porc, carne roşie, mezeluri din carne, mezeluri din soia, lactate nedegresate, ouă, cafea, patiserie din făină albă, pâine albă, alcool, prăjeli.

Pe site-ul celor de la CANAH gasiti 9 produse pe baza de canepa: seminte de canepa, ulei de canepa, produse proteice din fibre de canepa, chiar si ciocolata cu canepa, si o lotiune pe baza de ulei de canepa.

sâmbătă, 30 octombrie 2010

Mierea de padure - cea mai bogata miere in vitamine si minerale


Am promis intr-o postare anterioara ca o sa dau detalii despre sortimentul miere de mana de padure, deoarece eu una, consider aceasta miere ca fiind cea mai deosebita din Romania. Poate doar mierea de iarba neagra mai poate fi considerata "speciala", dar despre aceasta trebuie inca sa mai studiez, mai ales ca se gaseste in cantitati foarte reduse, si e mult prea putin cunoscuta.

Miere de padure este renumita in tarile cu un bogat relief muntos cum sunt: Austria, Germania si Polonia. Nemtii si austrierii sunt innebunit dupa "WALDHONIG" fiindca cunosc calitatile deosebite ale acestui sortiment.

Mierea de mana de padure (asa este denumierea ei corecta in limba romana, in standardul mierii) este o miere care nu se obtine din nectarul florilor. Este singura miere care nu contine polen, este o miere ne-florala, obtinuta de pe seva frunzelor copaciilor si a trunchiurilor de copaci.

De ce e deosebita mierea de padure ?!

Miere de mana este o miere foarte bogata in vitamine si minerale, are un continut de 20 de ori mai bogat in minerale: Ca, Mg, Fe decat oricare alt sortiment.

Aceasta miere de padure este recomandata pentru intarirea sistemului imunitar, fiind ideala pentru urmarea unor tratamente pentru combaterea anemiei si prevenirea infectiilor cailor respiratorii.
Mierea de mana contine inhibina, substanta cu o puternica actiune bactericida, iar procentul redus de glucoza si bogatia in dextrine si substante minerale o tin ani de zile in stare lichida. Totusi, uneori, mierea de mana este atat de vascoasa, incat nici nu mai poate fi extrasa din celule decat prin topirea fagurilor in cuptor, deasupra unor gratare.

Asa cum mierea de manuka este renumita in toata lumea pentru calitatile ei deosebite, si noi ar trebui sa promovam la fel de intens mierea de mana, fiind intradevar un sortiment cu proprietati deosebite.

Cu cat mierea este mai inchisa la culoare si mai groasa, cu atat calitatea ei este mai buna. Mierea care nu este foarte inchisa, poate avea si urme de nectar de flori salbatice din zona montana, ceea ce insa nu-i strica gustul, insa o face sa fie destul de apropiata ca si proprietati celei poliflora din flori de fanat.

Specialistii in apiterapie recomanda pentru diferite tratamente naturiste mierea de mana in combinatie cu alte produse ale stupului: pollen, laptisor de matca sau propolis.

Medicii apiterapeuti colaboratori de la Casa Bio din CLuj prescriu aceste tratamente exclusiv cu miere de mana, considerand acest sortiment mult mai bogat in aminoacizi si enzime decat celelalate sortimente.

Am vazut si eu in diferite magazine miere de mana, dar avea aceeasi culoare cu miere poliflora, insa parerea mea era ca era vorba de o miere din flora spontana din zona muntoasa, si nu adevarata miere de mana de padure, care trebuie sa fie opaca, aproape neagra.

Ca o optiune pentru copii, care de multe ori evita sa consume miere, Apidava comercializeaza la targuri: MIEREA CREMA DE MANA DE PADURE, ca o specialitate din Gama Premium, si intradevar copii o adora avand aspectul unei creme de ciocolata si un gust deosebit, nu foarte dulce.

Este ideal sa va obisnuiti copii sa consume miere la micul dejun, pentru ca in felul acesta isi ia o buna parte din energia necesara, si din aportul zilnic de zaharuri pe cale naturala, nu din dulciuri si nu din Nutella.

marți, 10 august 2010

Polenul -sursa de proteina a albinelor


Fiindca in perioada aceasta toata lumea ar trebui sa faca o cura pentru intarirea sistemului imunitar ca sa reziste la valul de gripe care ne asteapta odata cu venirea frigului, eu le recomand o cura intensa de polen.

Polenul proaspat este unul dintre cele mai puternice stimulente naturale pentru organism. Eficienta sa terapeutica se datoreaza continutului foarte bogat in vitamine (Vitamina A, vitaminele B2,B3, B6, vitaminele C,D si E), enzime, amino-acizi esentiali, proteine si alte oligo-elemente. Acest complex de substante, asociate intr-un mod 100% natural are un efect tonic general asupra persoanelor aflate in convalescenta, inlaturand oboseala fizica si intelectuala, fiind recomandat in special persoanelor anemice,celor cu rezistenta scazuta la infectii si copiilor aflati in perioada de crestere.

Asa cum mierea de albine este de diferite sortimente in functie de perioada de inflorire a florilor, si polenul este diferit pe fiecare tip de floare, preluand proprietatile active ale plantelor respective. AStfel:
- polenul de salcam are efect calmant pentru sistemul nervos
- polenul de tei are proprietati sedative si scade tensiunea arteriala
- polenul de rapita este un polen de primavara cu actiune benefica asupra sensibilitatii gastrice
- polenul de cimbrisor are o puternica actiune antiseptica si este indicat pentru stimularea circulatiei perifice

Specialistii recomanda 2-3 cure pe an cu polen poliflor (de la mai multe flori) pe o durata de 1-2 luni. Polenul proaspat se poate consuma ca atare (el se topeste in gura), insa daca este polen uscat granule este obligatoriu sa fie macinat in prealabil in masina de cafea (sau robot de bucatarie) pentru ai distruge membrana protectoare pe care stomacul nu o poate digera.

Polenul granule se recomanda a fi consumat de catre copii in combinatie cu iaurt natural, de preferinta de adaugat 1-2 lingurite de polen de seara pana dimineata, astfel incat acizii lactici sa aiba timp sa macereze membrana protectoare a polenului.

Se poate incepe cu cateva bobite pe zi, crescand doza zilnica pana la 2 (30-50gr pentru adulti) lingurite pe zi. Pentru copii sub 11 ani este ideal o jumatate de lingurita / zi.

Pentru un adevat cocktail de vitamine se poate realiza un amestec in parti egale de polen + catina proaspata + miere. Asta e reteta pe care cumnatul meu o aplica, considerand catina cel mai bogat fruct din Romania in vitamine. Amestecul trebuie pastrat la frigider, deoarece catina poate sa duca la fermentare daca nu e pastrat la rece.

"Administrarea polenului in amestec cu mierea este foarte eficient in vindecarea bolilor hepatice si rezultatele sunt vizibile in 3-4 saptamani" afirma d-na doctor Cristina Mateescu in cartea "Apiterapia". Dupa o astfel de cura se recomanda o pauza de 2-3 saptamani, dupa care poate fi repetata cura pe o perioada de 3-4 luni.

Studiile efectuate in laborator pe animale au demonstrat excelenta capacitate a propolisului de a proteja ficatul impotriva toxicitatii unor medicamente. astfel ca din acest motiv combinatia de miere +polen +propolis+laptisor de matca recomandata de d-na Tatoiu in reteta dansei este ideala pentru intarirea organismului atat a celor sanatosi, cat si pentru persoanele care fac diferite tratamente medicamentoase.
-

marți, 13 iulie 2010

Reteta miraculoasa a d-nei Tatoiu impotriva cancerului pe baza de miere, laptisor de matca, polen si propolis

Zilele trecute a fost invitata la emisiunea Happy Hour a lui Maruta, d-na Monica Tatoiu, care a dezvaluit cum anume a reusit ea sa treaca peste un diagnostic de cancer la san cu ajutorul unei retete miraculoase exclusiv pe baza de produse apicole.

Din punctul meu de vedere, emisiunea Happy Hour nu prea se leaga cu subiectul in sine, pentru ca acolo se promoveaza scandalurile...dar, adevarul e ca si afirmatiile d-nei Tatoiu au iscat un mic scandal printre bolnavii de cancer, nutritionisti si medici.

Fiindca toata lumea a gasit de cuvinta sa-si dea cu parerea pe marginea acestui subiect, nu vad de ce nu as face-o si eu, ca doar de-aia mi-am facut blog ca sa-mi exprim parerile personale vis-a-vis de produsele apicole si apiterapeutice.

Citeste aici detalii legate de parerea medicilor oncologi care contesta reteta d-nei Tatoiu.

Dupa spusele d-nei Tatoiu reteta provine de la un calugar din Constanta renumit pentru vindecarea oamenilor cu diferite probleme. Dna. Tatoiu sustine ca dupa numai o luna de tratament , analizele au afisat rezultate foarte bune .

Reteta d-nei Monica Tatoiu impotriva cancerului este:

- laptisor de matca – 4 g (va recomand Laptisorul de matca in stare pura, NU pastile)
- miere de salcam naturala – 1,5 kg
- polen macinat – 300 g
- ser fiziologic – 200 ml
- tinctura de propolis – 150ml

Toate ingredientele se amesteca si rezulta o pasta care trebuie pastrata in frigider. Dimineata , la pranz si seara , inainte de fiecare masa cu 30 min , se inghite 1 lingura din acea pasta. Daca nu tolerati gustul puteti bea 1 cana de ceai .

Unii considera ca D-na Tatoiu probabil a fost diagnosticata gresit, deoarece pare incredibil ca aceasta reteta simpla este remediul impotriva cancerului, dupa ce de ani de zile se studiaza in laboratoare toti compusii posibili care ar putea sta la baza unui medicament impotriva cancerului, si nu s-a gasit nici o reteta dovedita stiintific.

Adevarul este ca multa lume a reusit sa-si trateze diferite afectiuni cu ajutorul unor remedii naturiste, dupa ce au incercat toate tratamentele medicamentoase posibile.

Parerea mea este ca fiecare organism uman e diferit, si reactioneaza diferit la stimuli, indiferent ca acestia sunt sintetici (medicamente) sau naturali.

Va dau un exemplu: eu sunt alergica la o substanta de anestezie: Xilina. Nu am fost alergica dintotdeauna, pentru ca am avut pana la 20 de ani diferite interventii care au necesitat anestezie locala si nu am avut nimic. Subit si dintr-o data inaintea operatiei de extirpare a amigdalelor, mi s-a facut foarte rau, nu mai puteam sa respir, si noroc ca doctorul s-a gandit sa intrebe daca mi-a facut cineva testul la anestezic: eram alergica la Xilina. Testul l-am mai repetat apoi de 2 ori mai tarziu, cu alte ocazii, ca toata lumea era cumva neincrezatoare cand le spuneam ca sunt alergica la Xilina, dar rezultatul a fost acelasi.
Cum si de ce am devenit alergica la acea substanta, nu stiu. Nu sunt alergica la nici un alt medicament.

Aceasta "anomalie" aparuta e o reactie mai ciudata a organismului. La fel, pot crede ca reactiile ciudate pot exista si in sensul "pozitiv", adica un anumit tratament naturist poate avea efecte mult mai bune, acolo unde unele medicamente au parut inutile.

Cu atat mai mult cred in puterea vindecatoare a produselor apicole,
pentru ca am citit multe carti in care sunt date exemple nenumarate de diferite afectiuni tratate cu ajutorul produselor apicole: polen, propolis, laptisor de matca, venin de albine.

O doamna apicultoare din Olanda,draga mie si familiei mele, a fost diagnosticata anul trecut cu cancer la o varsta mai inaintata ca a d-nei Tatoiu. A urmat atat tratamentele medicamentoase prescrise (chiar si chimioterapie), dar in acelasi timp a urmat un regim intens de hrana pe baza de retete naturiste cu produse apicole pe baza de polen, propolis si laptisor de matca. Se simte bine acum, a invins cancerul, si si-a reluat activitatea de cercetare care o realiza in Africa in domeniul apiculturii.

Ea a luat parte si la un studiu aprofundat al unui tratament pe baza de venin de albine realizat pe un grup de bolnavi cu scleroza multipla, si ne-a afirmat ca rezultatele au fost uimitoare.

Nu am nici un motiv sa ma indoiesc ca reteta d-nei Tatoiu poate face minuni in unele cazuri, insa eu aceasta reteta trebuie luata ca o experienta proprie a dansei, nu ca un panaceu universal. Si eu va indemn pe toti, indiferent ca sunteti sau nu suferinzi de vre-o boala sa incercati de 2/3 ori pe an aceasta reteta.

Efectul sigur 100% al acestei retete:
- o cura intensa de vitamine naturale, usor asimilabile de catre organism, asigura prin continutul de granule de polenul,
- o cura de dezintoxicare a organismului, datorita proprietatilor antioxidante ale propolisului, care este folosit si ca agent antimicrobial in peste 60% din produsele "parafarmaceutice"
- o cura de revitalizare prin aportul adus de laptisorul de matca, recunoscut ca regenerator de celule (laptisorul de matca este folosit intens in industria cosmetica pentru regenerarea celulara la nivel epitelial; au fost efectuate studii de cercetare pentru tratarea infertilitatii la femei prin administrarea de laptisor de matca; exista studii care afirma ca administrarea de laptisor de matca poate reduce nivelul colestorului,si poate ameliora boli ale sistemului nervos).

Laptisorul de matca este unul din produsele cele mai complexe din stup. Daca tinem cont ca:
- din acelasi tip de larva, albina hranita exclusiv cu laptisor de matca devine "matca"/"regina"-o albina mult mai mare- care traieste de 40 de ori mai mult decat o albina lucratoare care vietuieste doar 4 – 6 saptamani.
-in sezon Matca depune zilnic 1500 – 2000 de oua, care cantaresc de 2,5 ori mai mult decat greutatea sa.
ne dam seama ca toate aceste lucruri uimitoare sunt posibile numai printr-o intensa activitate a celulelor stem din corpul sau, care ii asigura viata lunga cu o imensa capacitate reproducatoare. Aceasta nu se poate datora decat laptisorului de matca pe care il primeste ca hrana, restul conditiilor din stup fiind identice cu a celorlalte albine.
Poti cumpara de aici laptisor de matca pur, si poti cere sfatul unui medic apiterapeut de specialitate, d-na dr. Cristina Aosan din Timisoara.

Ca sa concluzionez, la fel ca d-na Tatoiu va spun: Incercati reteta!!! rau nu poate sa va faca....dar e posibil sa va faca mult bine.

joi, 17 iunie 2010

Propolisul - cel mai puternic antibiotic natural

Propolisul este cunoscut inca din antichitate de pe vremea romanilor, dar si a egiptenilor, ca un adevarat medicament de tratare a diferitelor eczeme sau rani externe, dar nu numai, el putand fi folosit si pentru uz intern daca este preparat sub forma de tinctura de propolis.

Analizele efectuate asupra Propolisului au demonstrat ca acesta contine 150 de compusi, printre care Bioflavonoizi, o gama intreaga de vitamine incluzand vitamina A, B1, B2, B7, E, C, H, P, D, acid folic si minerale printre care Iron, Cupru, Zinc, Magneziu, Cobalt, Silicon, Calciu si altele.

Faptul ca propolisul are proprietati antimicrobiene este un lucru deja cunoscut de toata lumea, insa eu am citit diferite studii legate de efectele propolisului asupra celulor si microorganismelor din corp, si cum anume propolisul poate ajuta chiar si la combaterea cancerului.

Compusii responsabili pentru aceasta actiune antiifectioasa sunt esterii acizilor fenolici cu alcooli aromatici. Deci eficienta actiunii antibacteriene a propolisului depinde foarte mult de modul lui de preparare, precum si de compozitia in care se incorporeaza. La utilizarea asociată cu unele antibiotice, eficacitatea şi durata de acţiune a extractului de propolis este mult accentuată iar respectivele microorganisme nu dezvoltă rezistenţă la antibiotice. La administrarea internă, propolisul nu produce disbacterioze ci o stimulare a factorilor imuni specifici şi non-specifici şi ca rezultat o creştere a rezistenţei generale a organismului. Vezi aici mai multe explicatii chimice despre modul in care compusii chimici ai propolisului pot actiuna la nivelul celulor si a microorganismelor.

Acţiunea antimicrobiană a propolisului îl recomandă a fi aplicat în diferite domenii medicale:
- intern in tratarea bolilor digestive, hepatice si a cailor respiratorii
- extern in tratarea bolilor de piele, dermatitelor, cicatrizarea ranilor
- pe baza de ovule in tratarea bolilor ginecologice.

Propolisul datorita continutului ridicat de flavonoizi are un puternic efect antioxidant. In medicina, in tratarea diferitelor afectiuni se folosesc foarte mult substantele cu proprietati antioxidante. Bioflavonoizii sunt cei care au un rol important in detoxifierea organismului, propolisul avand proprietati puternice de detoxifiere a organismului la nivel intern, cum este cazul intoxicării induse cu tetraclorură de carbon (un radical foarte toxic cu efect negativ asupra lipidelor in organism) şi intoxicaţia alcoolică la nivelul ficatului.

Mai pe intelesul nostru, al tuturor, s-au efectuat multe studii in vitro, care au demonstrat ca propolisul prin actiunile sale antioxidante si antimicrobiene poate fi folosit ca si ingredient activ in diferite combinatii pentru tratarea unor boli complicate, care necesita refacerea anumitor celulor din organism, lucru pe care compusii sintetici nu-l pot face.

Insa, tocmai fiindca are o actiune puternica, exista si persoane alergice la substantele pe baza de propolis, mai ales cele cu o concentratie mai puternica.

Propolisul este singurul produs al stupului care nu se recomanda a se consuma ca atare, ci dupa prepararea lui in extract alcoolic (tinctura de propolis, sau incorporat alaturi de alte substante.

Tratamente recomandate pe baza de tinctura de propolis 30% concentratie (sursa www.stuparitul.3xfroum.ro)

1. Toate bolile interne infectioase care duc la stari febrile se trateaza cu 30 picaturi pe zi.
2. La menopauza, timp de un an, 10 picaturi zilnic.
3. La inflamarea prostatei , zilnic 30 picaturi.
4. La hipertensiune, zilnic 30 picaturi, pâna la vindecare.
5. La inflamarea rinichilor si ficatului, zilnic de doua ori câte 40 picaturi, puse într-un pahar cu 100 ml apa calda. Pâna la vindecare.
6. La angina, faringite, gripe sau pentru evitarea unor complicatii, zilnic de doua ori câte 40 picaturi, puse într-un pahar cu 200 ml apa calda si zilnic de mai multe ori, gargara.
7. În cazul ulcerului de stomac sau enterite, zilnic 40 picaturi puse în 100 ml lapte cald. Se bea pe stomacul gol.
8. Bataturi, cheratite se trateaza astfel: înainte de culcare se îmbiba o bucata de vata în tinctura de propolis si se aseaza pe locul dureros, ziua se poate folosi alifia de propolis (Atentie, cheratitele ramân înca dureroase zile întregi).
9. La afectiunile pielii, daca pacientul suporta spirtul, locurile bolnave sunt unse (sau cu spray) cu tinctura de propolis. Afectiunile dispar repede (în cazul când spirtul nu este suportat, propolisul trebuie amestecat într-o crema).
10. Dupa barbierit, ne spalam pe fata , în 100 ml apa calda adaugam 40-50 picaturi de tinctura de propolis.
11. În cazul TBC pulmonar, de trei ori pe zi câte 30 picaturi intern, si saptamânal, de doua ori se fac inhalatii cu 100 picaturi de tinctura de propolis la Ľ litru apa fierbinte.
12. Pentru intoxicatie cu alcool, se ia 50 picaturi tinctura de propolis în 100 ml apa rece.
13. În boli micotice între degete, locurile bolnave sunt unse cu tinctura de propolis.
14. La dureri de stomac, se recomanda 50 picaturi tinctura de propolis în 100 ml apa. Durerile dispar repede. Compozitia este recomandata si în cazul parazitozelor intestinale, zilnic de doua ori, pe stomacul gol.
15. La durerile de masele, se pune o vata îmbibata cu tinctura de propolis (propolisul curat pus pe gingia dureroasa sau pe maseaua cariata alina durerea si împiedica infectia).
16. În cazul ranilor vechi, se spala rana cu extractie de lipan, apoi se unge de mai multe ori cu tinctura de propolis. Dupa o perioada scurta, edemele si durerile dispar.
17. În cazul arsurilor de gradul 1. Rana trebuie unsa de mai multe ori cu tinctura de propolis. În aceste cazuri se formeaza vezicule.

Nu se recomanda în cazul persoanelor alergice. Cei sensibili la propolis nu le folosesc.

miercuri, 2 decembrie 2009

Miere pentru un somn linistit

Fiindca eu sunt dependenta de somn, si as dormi si intr-un varf de ac daca as fi nevoita, cu greu reusesc sa pricep cum altii au probleme cu somnul. Insa, se pare ca nu toti sunt asa norocosi ca mine, iar partea masculina a familiei mele are deseori probleme de insomnie.
Reteta care v-o propun eu contra insomniilor, nu are efectul unui somnifer puternic, dar cumulata cu un tratament naturist cu picaturi de levantica, poate face minuni...cu conditia sa repetati tratamentul in fiecare seara timp de minim 1 luna.
Astfel, trebuie sa beti in fiecare seara o cana de lapte caldut, in care sa puneti o lingurita de miere de tei, iar inainte de culcare intr-o jumatate de pahar de apa sa puneti cca 20 picaturi de extract de levantica (gasiti la orice farmacie care comercializeaza si produse naturiste). Noi am testat cu extract de levantica de la Plant extract, dar sunt convinsa ca oricare altul va avea acelasi efect: calmant si somnolenta.
Mierea de tei este recunoscuta ca are efect calmant asupra sistemului nervos.
Daca nu va place laptele, nici o problema, puteti opta pentru ceaiul de tei, indulcit cu miere de tei, in acest fel beneficiind din 2 surse naturale de calitatiile calmante ale florii de tei.
Sper sa va fie de folos, cum ne-a fost si noua....si Somn Usoooor!

miercuri, 28 octombrie 2009

Produse recomandate cu miere

Ma bucur enorm sa vad ca lumea imi viziteaza site-ul si mi-e ciuda ca nu am si eu timpul necesar ca sa citesc ceea ce scriu altii. Inca incerc sa descalcesc "itele" de administrare ale unui blog, si credeti-ma mi se pare greu :((
Dar fiindca tot spun sa consumati miere, vreau sa va impartasesc cateva dintre preferintele mele in materie de produse apicole. Unele imi plac la gust, altele le consum pentru ca stiu ca imi fac bine.
Ce cumpar eu cand merg la un targ de miere?
1) Capaceala din faguri e pe locul 1 pentru mine (in cutie plastic, sau borcan) este ceea ce apicultorul desprinde cu un cutit special de pe ramele de faguri inainte sa-i puna in centrifuga, ca sa poata extrage mierea din fiecare celula. Imi plac pentru ca nu contin atat de multa miere ca fagurii, dar prin mestecare profit de toate enzimele si vitaminele pe care albinuta le incorporeaza in acele capacele de ceara, care acopera celula de miere.
2) Fagurii cu miere, care desi sunt mai bogati in enzime si vitamine decat capaceala, mie nu-mi plac asa de mult ca e prea multa miere dintr-o data. Dar daca am, mananc 2-3 lingurite pe zi din el, mai ales ca stiu ca mestecarea acestor faguri cu miere ajuta la curatarea cavitatii bucale, prevenind formarea aftelor, si sangerarea gingiilor.
3) Miere cu granule de polen. Daca nu gasesc aceasta combinatie gata preparata, mi-o fac eu singura acasa si o consum obligatoriu cu iaurt: o lingurita la un iaurt mic, si ar trebui sa stea cateva ore. Motivul pentru care eu le consum cu iaurt este acela ca polenul are o membrana pe care stomacul nu poate intotdeauna sa o descompuna, astfel ca exista riscul sa inghit polenul fara nici un efect. Polenul in combinatie cu mierea se recomanda in combaterea anemiilor, iar cum eu sunt anemica de cand ma stiu, cu lipsa de Ca,Mg, Fe, prefer tratamentele naturiste.
Un sfat ca de la cineva patit deja, chiar daca sunteti anemici, sau copii sunt anemici, si racesc usor, evitati la maxim injectiile cu vitamine. Exista riscul ca de la aceste injectii sa faceti flegmon la sold, care trebuie operat,necesita spitalizare, si rana se inchide greu si ramane cicatrice pe viata. Eu nu am stiut asta, si am avut de suferit.
4) Miere cu nuca (intreaga sau macinata) mie imi place la nebunie. Am mai primit din Croatia si un borcan cu nuca, migdale, alune, si smochine...un deliciu.
5) Ultima data am gasit la un targ miere cu gutuie (data pe razatoare si adaugata la miere, dar atentie gutuia lasa multa apa, astfel ca mierea se dilueaza si isi mareste volumul), insa mi-a placut enorm combinatia (chiar daca e foarte dulce) pentru ca altfel eu una nu pot consuma gutui pentru ca sunt prea grele la stomac.

Daca voi stiti alte combinatii delicioase sau sanatoase, va rog sa mi le impartasiti si mie, si celor care citesc acest blog.

joi, 22 octombrie 2009

Cea mai buna miere

Intreabarea nr 1 la targurile la care merg este "Care e cea mai buna miere?"
Intrebarea asta ma dezarmeaza complet, pentru ca stiu ca trebuie sa aleg eu(intr-o fractiune de secunda) pentru client un sortiment de miere ca fiind "cel mai bun"...desi toate sunt la fel de bune, dar diferite fiecare. Si fiindca totusi nu vreau sa nedreptatesc nici una din borcanele de miere care le am pe masa -de parca ar fi proprii mei copii-,aleg pe rand cate un sortiment.

Adica la primul client care pune intrebarea asta ii recomand mierea de salcam, pentru ca e o miere de calitate superioara, si se recomanda in afectiuni ale stomacului si intestinelor datorita acidatatii scazute al acestui sortiment. Mierea de salcam se recomanda in tratarea gastritei si a ulcerului: luata cu 30 de minute inaintea mesei, diminueaza aciditatea gastrica si se absoarbe repede, calmand “arsurile”.
La urmatorul client este foarte posibil sa-i recomand mierea de tei ca fiind cea mai buna, datorita faptului ca trateaza cu succes simptomele racelii: durerile de gat si tusea, si este recunoscuta ca actioneaza ca un calmant asupra sistemului nervos, de aceea nepotelul meu bea seara lapte cu miere de tei...ca sa fim siguri ca adoarme usor.

Tot asa de bine, pot recomanda si mierea poliflora ca fiind cea mai buna miere, fiindca este obtinuta dintr-un buchet floral foarte diversificat, ceea ce inseamna ca are efecte multiple. De exemplu, mierea de la câmpie are o acţiune antiseptică şi sedativă mai puternică, spre deosebire de mierea polifloră din regiunile muntoase înalte, la care efectul antiinfecţios se adresează în special aparatului respirator, iar efectul sedativ este înlocuit cu unul tonic nervos. În general, mierea polifloră este considerată cel mai complex tip de miere ca acţiune terapeutică, ea înglobând nectarul de la câteva zeci, dacă nu sute, de specii de plante medicinale şi împrumutând ceva din proprietăţile terapeutice ale fiecăreia dintre ele.

Insa cel mai mare succes il am cu mierea de mana de padure, care este intradevar un sortiment aparte....insa despre acest sortiment mai multe intr-o postare viitoare.

miercuri, 21 octombrie 2009

Miere versus zahar

Fiindca in articolul precedent despre efectele negative ale consumului de zahar am pus accentul doar pe cat de rau ne face zaharul din alimentatie, acum vreau sa va ofer motive pentru a inlocui zaharul cu miere de albine.
Putem pune semnul de egalitate intre miere si zahar doar dintr-un singur punct de vedere: acela al numarului de calorii. Mierea are aproape la fel de multe calorii ca si zaharul rafinat, adica 322kcal/100g la miere, fata de 392 kcal/100g la zahar.
In rest, cei care spun ca e acelasi lucru sa consumi mierea sau zahar, nu fac decat sa ne induca in eroare.
Daca zaharul este format in proportie de 100% din glucide: fructoza si glucoza, mierea contine pe langa aceste 2 componente si enzime,proteine, vitamine:B1, B2, B6, B12, PP, H, vitaminele C si A, dar si minerale, precum potasiu, magneziu, fosfor si fier si saruri minerale.
Motive ca sa inlocuim zaharul cu mierea:
- mierea ne protejeaza dantura,spre deosebire de zahar care reprezinta in proportie de 90% cauza aparitiei cariilor dentare. Ba mai mult mierea în faguri mestecata, asigura o buna igiena a cavităţii bucale si intareste gingiile si dintii.
- mierea cu propolis se recomanda la tratarea aftelor bucale.
- mierea contine B5(acid pantotenic) care prin activizarea secretiei de hormoni al glandei suprarenale incetineste imbatranirea.
- mierea combate constipatia,avand un efect diuretic
- mierea ne protejeaza stomacul de gastrita sau ulcer; consumata cu 15min inainte de masa inhiba secretia de sucuri gastrice. Iar mierea cu propolis este recomandata in tratarea bolilor de stomac.
- mierea este cel mai rapid si puternic energizant natural
- obezitatea poate fi prevenita daca inlocuim zaharul cu miere, si evitam alimentele care au in compozitia lor zahar, sau alti inlocuitori sintetici
- mierea previne infectiile, datorita efectului antiinflamator.
- daca zaharul scade imunitatea organismului, din contra, mierea ofera un surplus de vitamine, minerale, enzime, proteine care intaresc sistemul imunitar.
- mierea este bogata in antioxidanti, care ajuta in prevenirea cancerului si a bolilor de inima, pe cand zaharul sta la baza multor boli cardiovasculare.
- consumul de zahar si dulciuri duc la formarea celulitei, insa mierea nu.
- gripa si tusea o puteti trata cu miere, insa zaharul nu are nici un efect.

Iar daca toate acestea vi se par exagerate si nedovedite stiintific, este suficient sa va spun ca : MIEREA NU ARE NICI UN FEL DE EFECTE NEGATIVE, pe cand zaharul are foarte multe, dovedite toate.
Cei care cred in medicina alternativa, si au testat calitatile curative ale mierii, cu siguranta pot sa ne aduca ca argumente cazurile proprii.

Eu personal imi indulcesc ceaiul si cafeaua DOAR cu miere, si la orice bar si restaurant unde merg cer sa mi se aduca miere in loc de zahar. De foarte multe ori daca barul respectiv nu avea miere, pur si simplu am refuzat sa consum ceva.
Pe langa cafeaua zilnica cu miere, imi prepar tot timpul cand simt ca-mi da tarcoale raceala, miere cu propolis din care tot gust cate putin pe parcusul zilei.
O sa va dau o lista de produse pe care le recomand eu, facute in casa sau cumparate.

luni, 19 octombrie 2009

Efecte negative ale consumului de zahar

Destui nutriţionişti numesc zahărul rafinat «moartea albă». După carne, el ocupă primul loc în scurtarea vieţii. Zahărul este considerat drept un serios drog, iar consumul de zahărul din obişnuinţă poate deveni toxicomanie.

Şi totuşi, zahărul rafinat - ne spun producătorii - este de natură organică. Afirmaţie adevărată, dar incompletă şi voit omisivă, care dezinformează consumatorul neavizat. Prin rafinare, el îşi pierde enzimele, adică viaţa şi toţi ceilalţi constituenţi absolut necesari întreţinerii vieţii. Spre a fi metabolizat, zaharul are nevoie sa foloseasca din rezervele organismului de calciu, magneziu, crom, vitamina B1 si de enzime.

Daca pe site-urile in limba romana nu gasesti aproape nimic despre efectele negative ale consumului de zahar, in schimb pe cele americane zaharul este la fel de blamat ca orice alt narcotic, el fiind inamicul Nr.1 al obezitatii, diabetului si a cariilor dentare.

Binenteles ca americanii au avut si timpul si banii necesari pentru a investii in foarte multe cercetari care sa vina in sprijinul celor care vor sa se informeze cu privire la efectele oricaror produse alimentare de pe piata.


Astfel, am gasit o lista de « nu mai putin » 40 efecte negative ale consumului de zahar (zahar alb, sau zaharul continut in diferite bauturi si alimente, altele decat fructele sau legumele proaspete) :

1. Zaharul poate suprima functiile sistemului imunitar

2. Zaharul poate cauza hiperactivitate, anxietate sau crampe copiilor

3. Zaharul duce la o crestere semnificativa a glicemiei, care poate cauza boli de inima.

3. Zaharul contribuie la o diminuare a reactiei de aparare a organismului fata de infectiile bateriene.

4. Zaharul poate provoca boli ale rinichilor.

5. Zaharul reduce densitatea mare a lipoproteinelor.

6. Zaharul duce la deficienta de Crom si Cupru in organism.

7. Zaharul poate duca la cancer mamar, ovarian, de intestine, prostata si rect.

8. Consumul de zahar este cauza nr 1 pentru diabetul de tip II, deoarece creste nivelul de glucoza si insulina din organism.

9. Zaharul impiedica asimilarea de Ca si Mg in organism.

10. Zaharul slabeste vederea si poate provoca cataracta.

11. Zaharul poate provoca hypoglicemie.

12. Zaharul provoaca in timp aciditate in stomac

13. Zaharul poate ridica nivelul adrenalinei la copii

14. Consumul de zahar poate provoca imbatrinirea tesuturilor

15. Consumul de zahar este in topul cauzelor cariilor dentare.

16. Consumul de zahar cotnribuie la obezitate.

17. Zaharul poate cauza schimbari asociate cu ulcerul gastric sau duodenal.

18. Zaharul poate provoca artrite.

19. Zaharul poate provoca astm.

20. Zaharul poate provoca scleroza multipla, osteoporoza, datorita faptului ca nu permite asimilarea Ca in oase.

21. Zaharul poate provoca hemoroizi.

22. Zaharul poate provoca apendincita.

23. Zaharul poate ridica nivelul glucozei si insulinei, daca este asociat cu unele contraceptive orale.

24. Zaharul contribuie la aciditatea salivei, care afecteaza smaltul dintilor, dar si mirosul respiratiei.

25. Zaharul poate duce la scaderea tolerantei la glucoza.

26. Zaharul poate afecta negativ hormonii de crestere.

27. Zaharul poate creste nivelul colesterolului.

28. Zaharul poate creste presiunea sistolica a sangelui.

29. Zaharul poate impiedica absortia proteinelor si poate modifica structura proteinelor.

30. Zaharul poate duce la aparitia alergiilor la diferite alimente.

31. Zaharul poate provoca dureri de cap, migrene

32. Zaharul poate duce la imbatrinirea pielii datorita faptul ca modifica structura collagenului.

33. Zaharul poate provoc aboli cardiovasculare

34. Zaharul poate deteriora structura DNA-ului

35. Consumul de zahar poate duce la dorinta de mancare in exces.

36. Zaharul ofera o « energie falsa », de moment, la fel ca drogurile. Dupa acea eliberare de energie, organismul devine si mai obosit.

37. Zaharul sta la baza formarii celulitei.

38. Consumul de inlocuitori de zahar (cum sunt cei din multe bauturi racoritoare si ducliuri) pot provoca leziuni pe creier.

39. Zaharul poate reduce nivelul de testosteron şi estrogen activ din corp, lucru ce duce la scăderea apetitului sexual

40. Zaharul poate provoca aparitia eczemelor la copii.

Alte descrieri mai detaliate asupra modului in care zaharul produce efecte negative asurpa organismului umai mai puteti gasi pe :

http://www.armonianaturii.ro/Zaharul-rafinat-(alb)-cea-mai-dulce-otrava.html*articleID_431-articol

http://www.ecolife.ro/articole/alimentatie/zaharul-un-pseudoaliment-daunator.html

http://www.benefits-of-honey.com/honey-vs-sugar.html